سرپرست سازمان تعاون روستایی کشور گفت: با هدف حمایت از باغداران به ویژه محصولات مزیت دار خراسان جنوبی ۹۲میلیارد تومان در غالب تسهیلات کم بهره به تشکلهای حوزه کشاورزی اختصاص یافت .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، آقای هادربادی در اختتامیه جشنواره ملی زرشک خراسان جنوبی گفت: این تسهیلات برای خرید توافقی دو محصول زرشک و عناب
وی افزود: این کار را در صورتی که قیمت افت بکند و ضرروزیانی متوجه کشاورزان شود برای زعفران و سایر محصولات دیگر هم در خراسان جنوبی و استانهای زعفران خیز انجام میدهیم.
سرپرست سازمان تعاون روستایی کشور گفت: خرید توافقی برای زرشک دو هفته ای است که شروع شده و امیدواریم ادامه دار باشد
هادربادی با اشاره به اینکه در بیشتر استانهای کشور اگر افت قیمت محصولات کشاورزی به وجود بیاید و ضرر و زیانی متوجه کشاورزان شود، با خرید توافقی تسهیلات کم بهره را به تشکلها میدهیم افزود : این کار را در استان فارس در خصوص گوجه فرنگی، در هرمزگان در خصوص لیمو و در خراسان جنوبی نیز برای زرشک وعناب انجام دادیم و در سایر محصولات هم در استانهای دیگر در حال انجام است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در این مراسم از سه اقدام ویژه برای حمایت از محصول زرشک خراسان جنوبی در جشنواره امسال خبر داد و گفت: برای ایجاد تحول عمیق در حوزه تحقیقاتی زرشک برای اولین بار در کشور ژنوم این محصول به شکل کامل تعیین توالی کنیم که تا کنون برای هیچ محصولی این اقدام نشده است.
خیام نکویی افزود: با تعیین توالی ژنوم محصول کل ژنهای این محصول شناسایی میشود و توانمندیهایی که بتوانیم در حوزههای مختلف به ویژه تولید دارو و درمانهای مختلف هست در اختیار مجموعهی دانشگاه علوم پزشکی قرار بدهیم.
وی گفت: قرار است ظرف یک سال و سه ماه آینده کل ژنوم زرشک خراسان جنوبی، زرشک بی دانه، را تعیین و توالی کنیم، البته این کار هزینه سنگین میبرد که در این خصوص استاندار هم قول دادند کمک کنند و ما نیز حمایت میکنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی درخصوص دومین اقدام برای حمایت از یاقوت سرخ گفت: از ۱۰۲ مزرعه نوآور بهره ور، دو تا اختصاص دادیم به انتخاب بهترین باغات زرشکی که آخرین دانش روز از جمله دانش سنتی و دانش روز و دانش پیشرفته را به کارگیری کردند.
خیام نکویی افزود: این زرشکاران از طریق سازمان تحقیقات و بهره وری و معاونت علمی و فناوری، با دریافت گواهی مزارع نوآور بهرهور ازحمایتهایی بهره مند میشوند که در قبالش این تولید کنندگان زرشک دانش را به سایر زرشکاران منتقل کنند.
وی در ادامه بازاریابی زرشک را دیگر مشکلات تولیدکنندگان دانست و گفت: در این خصوص ما با یکی از مجموعه فروشگاههای زنجیرهای حاکمیتی که در مجموعه کشور واقع هستند هماهنگی کردیم که بتوانیم این محصول را در زمان موعد مقرر بدون هزینهای که از تولید کنندگان گرفته میشود در فروشگاه زنجیرهای چه به شکل تاره خوری و چه به شکل اشکال دیگر ارائه کنند.
وی همچنین با بیان اینکه عناب استان هم جایگاه ویژه دارد گفت: مجموعه فعالیتهای برای حمایت از عناب استان در نظر گرفتیم که اگر شرایط هموار باشد با راه اندازی دو ایستگاه تحقیقاتی در طبس و سربیشه، شاهد تحول چشمگیری در خراسان جنوبی در سایر محصولات هم خواهیم بود.