مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری از ردیابی مگس میوه مدیترانهای در ۵ هزار و ۳۹۶ هکتار باغات این شهرستان خبر داد.
سید اسماعیل علوی با اشاره به برگزاری دوره مهارتی دو روزه کنترل مگس میوه مدیترانهای با تدریس محقق مرکز تحقیقات علوم کشاورزی و منابع طبیعی در روستای آسیابسر از توابع مرکز جهاد کشاورزی سمسکنده شهرستان ساری، افزود: کارشناسان حفظ نباتات در پنج ایستگاه ردیابی و پیش آگاهی این شهرستان تغییرات جمعیتی این آفت را رصد میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری با بیان اینکه کارشناسان پیش آگاهی این شهرستان به طور مستمر و میدانی با نصب ۲۳ تله ردیابی در پنج ایستگاه پیش آگاهی تغییرات جمعیتی این آفات را ثبت و بررسی میکنند، تصریح کرد: تاکنون در ۵ هزار و ۳۹۶ هکتار باغات این شهرستان ردیابی ایستگاهی و میدانی مگس میوه انجام و ۴ هزار و ۶۲۵ باغدار آموزشهای لازم را دریافت کردند.
وی با بیان اینکه تسریع در برداشت تمامی میوههای رسیده در کاهش آلودگی باغ و پیشگیری از خسارتهای احتمالی بسیار تاثیرگذار خواهد بود، افزود: رعایت بهداشت باغ به ویژه جمع آوری و دفن هرگونه میوه ریخته شده پای درختان در عمق ۵۰ سانتی متری خاک مورد تاکید است.
این مسوول با اشاره به نزدیکی زمان برداشت میوه مرکبات (ارقام پرتقال) به لزوم رعایت اصول فنی و بهداشتی برای کاهش ضایعات و خسارتهای احتمالی ناشی از بیماریهای انباری میوه تاکید و تصریح کرد: میوههایی برای ذخیره سازی و نگهداری در انبار مناسب است که عملیات بهباغی مانند آبیاری، تغذیه، مبارزه با عوامل خسارتزای گیاهی (آفات، بیماریها و علفهای هرز)، آبیاری و تغذیه در باغات به خوبی رعایت شده باشد.
وی به ضدعفونی میوههای سالم جداسازی شده با قارچکشهای توصیه شده نظیر تیابندازول (تکتو ۶۰) به میزان یک تا ۱.۵ کیلو در یک هزار لیتر آب به مدت یک دقیقه یا استفاده از قارچ کش روال تی اس (ایپرودیون+کاربندازیم) به میزان یک کیلو در یک هزار لیتر آب به مدت یک دقیقه تاکید کرد.
علوی گفت: کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها، مراکز جهاد کشاورزی دهستانها و کلینیکهای گیاهپزشکی آماده ارائه راهنمائیهای لازم به باغداران و بهره برداران هستند.