ترکیبات موثره زعفران، اثرات ضد دیابتی دارد و میتواند عوارض دیابت را نیز درمان کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی
ساره حسینی افزود: گیاه زعفران جزو گیاهان دارویی و بومی خراسان جنوبی و از قدیمیترین، با ارزشترین و گرانترین ادویههای جهان است که خواص متنوع و خارق العاده ای دارد.
وی گفت: از زعفران عمدتا به عنوان رنگ دهنده و طعم دهنده معطر در غذاهای سنتی و فراورده های غذایی استفاده میشود و خواص درمانی آن کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: ترکیبات اصلی و مهمترین ترکیبات موجود در زعفران آلدهیدها (پیکروکروسین و سافرانال) و فلاونوئیدها (کروستین و کروسین) هستند که میتوانند عامل ایجاد کننده طیف وسیعی از خواص بیولوژیکی زعفران باشند.
حسینی با اشاره به اینکه عصاره و تنتور زعفران قرنهاست در طب سنتی برای درمان بیماریهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: کلالههای زعفران منبع طبیعی آنتی اکسیدان گلوتاتیون است که با تاثیر مثبت بر کبد در سم زدایی بدن از طریق خنثی کردن رادیکالهای آزاد و کمک به حذف سموم، نقش مهمی ایفا میکند.
وی با اشاره به اینکه زعفران دارای خواص آنتی اکسیدانی است و مصرف آن در کاهش اسپاسم، کمک به هضم غذا و همچنین تقویت اشتها نیز موثر است، افزود: زعفران نشاط آور، آرام بخش، ضد نفخ و معرق بوده و سطح کلسترول را در حد سالم نگه می دارد.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان گفت: مصرف دوز بالای زعفران با تاثیر بر هورمونهای رحم ممکن است سبب آسیب به جنین شود و احتمال سقط جنین را افزایش دهد، بنابراین در بارداری توصیه میشود با مشورت با پزشک از این ادویه استفاده شود.
حسینی افزود: کلاله های قرمز رنگ زعفران را به صورت دم کرده به عنوان دمنوش یا همراه چای و یا به عنوان ادویه در وعدههای غذایی میتوان مصرف کرد.
وی با اشاره به اینکه محققان 5 گرم زعفران را به عنوان یک دوز سمی در نظر میگیرند، گفت: مصرف کمتر از یک گرم زعفران در روز به طور کلی بیخطر است، اما مصرف بیش از حد آن میتواند سمی باشد.