بهره مندی پنج دهک نخست جامعه از خدمات رایگان بیمه سلامت
به مناسبت گرامیداشت هفته سلامت نشست خبری با حضور مدیرکل بیمه سلامت خراسان رضوی و جمعی از اصحاب رسانه، امروز در مشهد برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل بیمه سلامت خراسان رضوی در این نشست گفت: با توجه به اهمیت و ضرورت اطلاع رسانی و
افزایش آگاهی بخشی عمومی در خصوص اهم اقدامات و برنامههای سازمان بیمه سلامت ایران و به تبع آن اداره کل بیمه سلامت خراسان رضوی، اقدامات متعددی توسط اداره کل بیمه سلامت خراسان رضوی در دولت سیزدهم انجام شده است.
دکتر محمد وجدانی با اشاره به پوشش رایگان بیمه سلامت برای ۵ دهک اول اظهار کرد: با عنایت به منویات رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال جاری و سخنرانی رییس جمهور در این زمینه حول محور سلامت آحاد مردم کشور از تیرماه سال ۱۴۰۲ پنج دهک نخست بصورت کاملا رایگان تحت پوشش خدمات این سازمان قرار گرفته اند.
دکتر وجدانی ادامه داد: بدین ترتیب صندوق بیمه سلامت همگانی این سازمان غیر فعال و این دسته از بیمه شدگان در صندوق سلامت همگانی ایرانیان قرار گرفته اند.
وی با اشاره به طرح دارویار و سهم ارز دارو خاطرنشان کرد: از ۲۳ تیر ماه سال ۱۴۰۱ و براساس ابلاغ قانون انتقال سهم ارز دارو به سازمانهای بیمه گر، سازمان بیمه سلامت متولی پرداخت این سهم به داروخانهها و موسسات دولتی و خصوصی طرف قرارداد خود شد و این طرح نیز با نظارت حضوری و غیر حضوری کارشناسان ساعی این اداره کل همچنان در حال اجرا است.
دکتر وجدانی درباره آخرین وضعیت ارائه خدمات توانبخشی نیز گفت: از ابتدای مهرماه سال جاری و پس از امضای تفاهم نامه همکاری میان سازمان بیمه سلامت ایران با سازمان بهزیستی کشور، ارائه خدمات توانبخشی برای بیماران اوتیسم و همچنین افراد دارای برخی معلولیتها همچون اختلالات جسمی حرکتی، بینایی، صوت و گفتار، شنوایی، روانی و کم توان ذهنی نیز تحت پوشش بیمه سلامت ایران قرار گرفت.
وی ادامه داد: از تاریخ امضای این تفاهم نامه تا کنون ۷۵۰ بیمار اوتیسم در استان خراسان رضوی شناسایی شده اند.
دکتر وجدانی با اشاره به طرح تشکیل صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج اظهار کرد: در راستای اجرایی کردن تبصر ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج و با هدف جبران هزینههای مالی این بیماران، ۱۰۷ نوع بیماری توسط هیات دولت تحت شمول این صندوق قرار گرفت و تا کنون ضمن بررسی بالغ بر ۷۹۸۳ پرونده و سند پزشکی در استان مبلغ ۳۹ میلیارد تومان نیز به بیماران در شهرستانهای مختلف استان پرداخت شده است.
دکتر وجدانی همچنین از طرح ارائه خدمات ناباروری و پوشش مادران بدون بیمه و فرزندان زیر ۵ سال خبر داد و افزود: این طرح از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ شروع شد و در سال ۱۴۰۱ بصورت جدی تری تداوم یافت. سازمان بیمه سلامت ایران هم متولی پرداخت هزینههای درمان ناباروری به تمامی بیمه شدگان تحت پوشش وایجاد پوشش بیمهای برای افراد بدون بیمه شد.
دکتر وجدانی افزود: همچنین در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری پوشش بیمهای تمامی مادران بدون پوشش بیمه تا سن ۴۹ سال و فرزندان زیر ۵ سال نیز آغاز و تاکنون در سطح استان با ۱۱ مرکز ناباروری قرارداد همکاری امضا شد.