طرح ملی سلامت کمک بزرگی برای تقویت حوزه سلامت است
طرح ملی سلامت خانواده که با همت دولت سیزدهم به مرحله اجرا رسیده است کمک بزرگی برای تقویت حوزه سلامت تمامی گروههای جامعه است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد
در همایش تبیین برنامه ملی سلامت خانواده که راهبردی ملی برای تحقق پوشش همگانی سلامت است، گفت: هر درمانگاه، کلینیک و بیمارستان باید ۳۰ درصد ظرفیت خود را برای موارد ارجاعی از طریق سیستم نظام ارجاع خالی بگذارد.
دکتر محمود شبستری افزود: ما در نظر داشتیم که طرح سلامت خانواده را در دهه ۸۰ اجرا کنیم که مسائل مالی در آن زمان دغدغههایی جهت اجرا ایجاد کرد، اما خوشحالیم که بالاخره این طرح کلیدی و پراهمیت با عنوان طرح ملی سلامت خانواده اجرایی شد و الحمدلله منابع خوبی هم برای این طرح بسیار مهم ملی در حوزه سلامت دیده شده است.
وی تصریح کرد: یکی از مجموعههای فعال و مشارکتکننده در طرح ملی سلامت خانواده بیمه سلامت بوده و امیدواریم که پوشش کامل بیمه تامین اجتماعی را هم با توجه به پوشش جمع زیادی از مردم شهرها و روستاها در این بیمه، داشته باشیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در دیداری که با متولیان حوزه سلامت داشتند بر اجرای هرچه بهتر طرح ملی سلامت خانواده و توجه ویژه به این حوزه بسیار مهم بهداشت تاکید کردند و اینکه اگر هرچه قدر که در بحث پیشگیری هزینه شود به مراتب چند برابر آن از هزینههای درمان و مشکلات ناشی از بیماریهای مختلف جلوگیری میشود.
دکتر شبستری با بیان اینکه اجرای این برنامه هم به حوزه بهداشت و هم به حوزه درمان کمک میکند، خاطرنشان کرد: از کسانی که در مشهد و دیگر شهرستانها اجرا کننده طرح سلامت خانواده هستند میخواهیم که گزارش روزانه فعالیتهای خود را بهطور دقیق و منظم ارائه نمایند تا در تصمیمگیریهای بعدی بتوانیم متناسب با نیازها و وضعیتی که داریم، بهترین تصمیم را بگیریم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: برای اجرای بهتر برنامههای طرح ملی سلامت هر فرد میتواند با ثبت کد ملی خود در اپراتور ملی سلامت (health care) وضعیت خود را به لحظه ببیند و اطلاعات موردنیاز را هم در جاهای معین شده وارد نماید؛ همچنین به هر دانشگاهی ۴۲ میلیارد تومان بابت تقویت این سامانه اختصاص یافته است.
دکتر شبستری با ذکر این نکته که در طرح ملی سلامت خانواده کمیتههای بهداشت، درمان، دارو، پژوهش، پشتیبانی، it و نظارت و ارزیابی فعال است، تاکید کرد: همچنین اعضای تیم سلامت خانواده هم شامل پزشک، دندانپزشک، روانپزشک، ماما، مراقب سلامت، کارشناس تغذیه، کارشناس بهداشت محیط هستند و هر فرد میتواند به راحتی با فرد مورد نظر خود اعم از متخصص و کارشناس ارتباط برقرار کند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: ما همچنین باید روی ماندگاری پزشکان مقیم با تمام توان تلاش کنیم و پرداختی این گروه از پزشکان بهصورت پلکانی نخواهد بود، ضمن اینکه فعالیت پزشکی انتفاعی هم در خارج از استان محل تعهد ممنوع بوده و در این خصوص با پزشک متخلف طبق قانون برخورد میشود.
وی تصریح کرد: ما ۱۵۲ هزار تخت بیمارستانی داریم که ۱۵۱ هزار آن فعال است و هزار مورد مابقی هم باید بهسرعت فعال شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما همچنین در حوزه دارو باید به لحظه اطلاعات دارویی را ثبت نماییم تا در بحث اعتبارات دارویی و دریافت دارو به مشکل برنخوریم.
دکتر شبستری اضافه کرد: همچنین تاکید دیگرمان در جهت تقویت دو حوزه بسیار مهم درمان ناباروری و جوانی و افزایش جمعیت باشد و به این دو موضوع هم باید بهطور ویژه توجه شود.
وی در پایان بیان کرد: در این روز عزیز که متعلق به امام زمان (عج) است نام و یاد تمامی شهدا و درگذشتگان بهویژه شهدای مدافع سلامت را گرامی میداریم.