معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه گفت:واحد تولید سلیکونمتال بعنوان صنعت مادر نقش مهمی در تولید پنلهای خورشیدی دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،واحد تولید سلیکونمتال بزرگترین واحد تولید دانش بنیان در ایران است که مواد اولیه صنایع آلومینیومی کشور را تامین میکند و نقش مهمی در تولید پنلهای خورشیدی دارد.
پدرام ملکی مدیر تولید سلیکونمتال هم بابیان اینکه دانشگاه ارومیه بعنوان یک واحد دانشگاهی نزدیک به صنعت سلیکونمتال میتواند در خیلی از زمینهها از جمله مهندسی، تربیت نیروی انسانی، کمک کند لذا اینواحد تولیدی برای رشد و ارتقای فناورانه با آغوش باز از حضور پژوهشگران و دانش آنها در توسعه این واحد بهر میبرد .
وی افزود: اینواحد با دوکوره سالانه ۱۳ هزارتن درسال سلیکونمتال تولید ونیازهای کشور به اینمواد اولیه بسیار ارزشمند را تامین میکند.
شفیعی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: با حضور اساتید و نخبگان و پژوهشگران دانشگاه ارومیه نیازها، مشکلات وظرفیتهای این واحد که بعنوان صنعت مادر نقش مهمی در تولید پنلهای خورشیدی دارد بررسی تا دانشگاه برای کاستن از برخی از مشکلات درکنار صاحبان صنعت قرار گیرد.
وی بابیان اینکه در دولت سیزدهم رویکرد وزارت علوم، رویکرد مهارتورزی است ارتباط دانشگاه و صنعت را یک نیاز اصلی در شرایط تحریمی کشور برای توسعه صنعت و دانشگاه دانست و افزود: در این راستا با حضور پژوهشگران و نخبگان دانشگاه ارومیه در واحدهای تولیدی استان در دو سال گذشته در قالب طرح ارتباط دانشگاه با صنعت مشکلات ۲۰ شرکت تولیدی به اذعان خود شرکتها حل شده است.
شفیعی تصریح کرد: حجم قراردادهای دانشگاه با شرکتهایی که برای رفع مشکل این واحدها منعقد شده است در شش ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال افزایش ۴ برابری داشته است که این موضوع نشانگر استقبال صنایع از دانش دانشگاه و توان دانشگاه در رفع مشکلات صنایع دارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه از ارتقای رتبه سطح پژوهشی این دانشگاه هم خبر داد و گفت: هفته گذشته رتبه بندی نسخه ۲۰۲۴ تایمز آن منتشر شد که براساس این نسخه دانشگاه ارومیه ۲۰۰ پله ارتقاء پیدا کرد.
وی افزود: درسطح ملی هم این دانشگاه با ارتقای ۱۰ پلهای در بین ۲۰ دانشگاه برتر کشور قرار گرفت.
بهیاری مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه ارومیه هم در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما تولید مبتنی بر علم و فناوری را بسیار ارزشمند دانست و گفت:در دانشگاه ارومیه در تلاش هستیم این فناوریها با صنایع با تکنولوژی بالا پیوند بخورد تا منجر به بهبود شرایط اقتصادی شود.
وی افزود: در دانشگاه ارومیه درهفته یک روز بعنوان روز فناوری در نظر گرفته شده است و تلاش میشود با حضور در دل صنایع به رفع مشکلات صنایع کمک شود.
بهیاری افزود: هدف دانشگاه اینست که دانشگاه مسئله محور پیش رود و به رفع مشکلات مردم و جامعه کمک کند.
روح الله دهقانی فبروز آبادی معاون علمی و فناوری رییس جمهور در جهت تحقق نیازهای فناوری بخش صنعت ارتباط بین دانشگاه وصنعت را از ضروریات دانست و گفت: شرکتهای دانش بنیان باید حل کننده مسایل و مشکلات صنایع بزرگ باشند.
وی تاکید کرد:برای رسیدن به این هدف باید پیوند بین دانشگاه وصنعت گسترش یابد از اینحهت در نظامات جدیدارزیابی و شناسایی شرکتهای دانش بنیان یکی از ملاکهای مهم تعداد قراردادهای پژوهشی واحدها و صنایع با دانشگاه است.
بر اساس چشمانداز ۲۰ ساله، ایران باید تا سال ۱۴۰۴ قطب علمی منطقه شود و همچنین ۵۰ درصد تولیدات ناخالص ملی از طریق فعالیتهای اقتصادی دانشگاهها و دانشگاهیان تامین شود؛ بنابراین رسیدن به این چشمانداز در گرو ارتباط صنعت و دانشگاه است و تلاشی همه جانبه میطلبد.
طرح ارتباط دانشگاه با صنعت فرصت مناسبی برای دانشجویان و دانش پژوهان فراهم میکند تا بتوانند علاوه بر کسب مهارتهای عملی، برای آینده شغلی خود نیز برنامهریزی کند.
در واقع حرکت دانشگاهها به سمت مهارت محور شدن است یعنی هدف گذاری و تلاش دولت در جهت پیوند و تقویت ارتباط دو نهاد اصلی دانشگاه و صنعت است.
ظرفیتهای پژوهشی و فناوری زیادی در دانشگاهها وجود دارد که اگر صنایع از این ظرفیت استفاده کنند میتوان از تحریمها فرصتهای بزرگی برای توسعه کشور ایجاد و از مهاجرت نخبگان و دانش آموختگان کشور جلوگیری کرد؛ بنابراین اگر میخواهیم با شتاب بیشتری به سمت پیشرفت و توسعه کشور حرکت کنیم، لازم است ارتباط محکم تری بین دو نهاد اصلی دانشگاه و صنعت شکل گیرد که البته این مهم با توجه به اهمیت دادن دولت سیزدهم به ویژه وزات علوم برای تحول در آموزش عالی روند سریع تری پیدا کرده است.