مراسم تحلیف داوران و میانجیگران شوراهای حل اختلاف استان تهران با حضور معاون قضایی رئیس کل دادگستری و رئیس شورای حل اختلاف استان در حوزه ریاست ساختمان مرکزی شورای حل اختلاف استان تهران برگزار شد.
وی ادامه داد: در میانجیگری موضوع بدواً در دادگاه کیفری رسیدگی و سپس بر اساس تشخیص رئیس دادگاه به یکی از میانجیگران ارجاع داده میشود.
غلامرضا مهدوی معاون قضایی رئیس کل دادگستری و رئیس شورای حل اختلاف استان تهران نیز در این مراسم با اشاره به اینکه توجه به بحث داوری و میانجیگری یک صبغه شرعی دارد عنوان کرد: از باب قانونی هم ۴۹ ماده به این موضوع اختصاص یافته و با وجود این قانون در خصوص برخی پروندهها قبل از رسیدگی در دادسرا به داوری ارجاع داده میشوند.
وی ادامه داد: بنا به سند تحول قوه قضائیه ملکف است کاهش ورودی پروندهها به دستگاه قضایی را در دستور کار قرار دهد.
رئیس شورای حل اختلاف استان تهران تصریح کرد: فعالیت میانجیگران اساسنامهای با مشارکت اساتید دانشگاهها تهیه و جهت تأیید و تصویب برای مرکز توسعه حل اختلاف ارسال شده است تا در همه استانها و همچنین در استان تهران کانون داوری هم تشکیل شود.
وی افزود: برای تشکیل این کانون باید ۶۰ نفر پروانه حرفه داوری داشته باشند که در استان تهران این تعداد پروانه صادر شده و میتوانیم کانون را تشکیل دهیم.
مهدوی با اشاره به اینکه از حیث ارجاع پرونده مقرر شده است حدود ۲۰ درصد پروندههای مراجع قضایی به داوران ارجاع داده شود گفت: با توجه به ترکیب نفرات داوران که همگی افرادی اهل علم، با درایت، دلسوز و فرهیخته هستند انتظار میرود رسیدگی به امور محوله را با قدرت و جدیت به انجام برسانید.