کارفرمایان اصفهانی که روشندلان را به کار بگیرندتسهیلات دریافت میکنند.
سید کمال صدیقی افزود: برای آموزش وتوانبخشی روشندلان، دو مرکز مادر وکودک ویژه کودکان نابینا وکم بینا و دو کارگاه تولیدی حمایتی تیپ یک ویژه افراد بالای ۱۵ سال در استان فعال است.
وی، یکی از مهمترین نیازهای روشندلان تحصیل کرده را دسترسی به منابع اطلاعاتی، کتاب و نشریات بریل، گویا و نشریات الکترونیکی دانست و گفت:در حال حاضر در استان کتابخانه ۷ تیر ویژه نابینایان است که در این مرکز ۱۵ هزار فایل کتاب در دسترس نابینایان قرار گرفته است و قرار است کتابهای مرجع را نیز آماده سازی کنیم.
آنطور که صدیقی اعلام کرده دستگاهها و نهادهای عمومی به اجرای قانون "سهمیه سه درصد استخدام معلولان طبق ماده ۱۵ قانون جامع حمایت" از حقوق افراد دارای معلولیت
مکلف شده اند که تنها آموزش وپرورش به این قانون عمل کرده و امسال در آزمون دبیری از ۴۰ شرکت کننده روشندل ۱۳ نفر تایید صلاحیت شدند که در انتظار به کار گیری هستند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان ادامه داد:در مورد قانون "اختصاص ۳۰ درصد از پستهای سازمانی اپراتور تلفن به این افراد" هم دستگاهها با استفاده از تلفنهای گویا این قانون را نادیده گرفته اند.
صدیقی با بیان کافی نبودن ایمنسازی محیط شهری هم بیان کرد:قرار بود ۱۰ درصد ناوگان حمل ونقل عمومی درون شهری مناسب سازی شود که در این زمینه اقدام مطلوبی انجام نشده و تنها پنج خودروی ون برای جابه جایی روشندلان با پیگیری مستمر بهزیستی در حال مناسب سازی است.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اختصاص تسهیلات ویژه به کارفرمایان گفت: اگر کار فرمایان افراد نابینا را بکار بگیرند وام ۱۵۰ میلیون تومانی قرض الحسنه ۳ تا ۴ درصد، جبرا ن کارایی تا ۵۰ درصد بسته به شدت معلولیت (اگر فردی ۳۰ درصد توان کار داشته باشد ۷۰ درصد حقوق را بهزیستی و ۳۰ درصد را کارفرما پرداخت میکند).
به گفته صدیقی درصورتی که، فرد معلول توانایی کارکردن و مهارت فنی داشته باشد هم میتواند وام ۱۵۰ ملیون تومانی برای کارآفرینی دریافت کند.
بیست و سوم مهرماه (پانزدهم اکتبر) روز جهانی عصای سفیداست.
عصای سفید را جیمز بیگز انگلیسی برای نخستین بار در سال ۱۹۲۱ میلادی به کار برد؛ او که بر اثر یک سانحه، بینایی خود را از دست داد، برای رفت و آمد در خیابانها از عصای سفید استفاده میکرد.