بر اساس تازهترین تحقیقات، ورزش میتواند به عنوان درمان اولیه افسردگی و سایر شرایط سلامت روان در نظر گرفته شود.
این تحقیق نشان میدهد گنجاندن ورزش در برنامه روزانه برای یک دوره ۱۲ هفتهای یا کمتر به طور قابل توجهی علائم اختلالات سلامت روان را کاهش میدهد.
مطالعات قبلی نشان دادهاند که بیماران مبتلا به افسردگی، اضطراب یا سایر اختلالات روانی ممکن است از ورزش به همان اندازه رواندرمانی یا دارودرمانی بهرهمند شوند؛ البته علی رغم وجود دلایلی که اثرگذاری ورزش برای سلامت روان را ثابت میکند، اما هنوز به طور گسترده به عنوان اولین درمان استفاده نمیشود.
بن سینگ، نویسنده اصلی این تحقیق و فیزیولوژیست ورزش بالینی از دانشگاه استرالیای جنوبی سینگ، گفت: همه انواع فعالیتهای بدنی و ورزش از جمله تمرینهای هوازی مانند پیاده روی، تمرینهای مقاومتی، پیلاتس و یوگا در بهبود سلامت روان مفید هستند.
سینگ افزود: تمرینهایی که نیاز به تلاش زیادی دارند و نتایج رضایتبخشی را در مدت زمان کوتاهی به دست میآورند، در مقایسه با ورزشهایی که به زمان زیاد و تلاش کمی نیاز دارند، تأثیر بسزایی در درمان اضطراب و افسردگی دارند.
محققان میگویند: این یافتهها نشان میدهند که افراد مبتلا به افسردگی و اضطراب ممکن است سطوح پایین تری از فعالیت بدنی داشته باشند و در نتیجه در مقایسه با افرادی که تحت مراقبت مستقیم پزشکی نیستند، شانس بیشتری برای بهبود سلامت روان خود دارند.
همچنین زنان باردار، افراد افسرده، افراد مبتلا به HIV، بیماران کلیوی و حتی افراد سالم بیشترین استفاده را از ورزش منظم خواهند برد.