پخش زنده
امروز: -
حضور کودکان از سنین پایین در تیمهای گروهی ورزشی به حفظ سلامت روان آنان در آینده کمک بسیاری خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مطالعهی محققان دانشگاه کوئینزلند نشان داد کودکانی که از سنین پایین به طور منظم در کلاسهای ورزشی گروهی شرکت میکنند، در طولانی مدت سلامت روان بهتری خواهند داشت.
استادیار اسد خان از دانشکده بهداشت و علوم توانبخشی UQ این مطالعه را با بررسی دادههای بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ کودک استرالیایی در یک دوره ۸ ساله رهبری کرد.
مؤسسه بهداشت و رفاه استرالیا اعلام کرد: حدود ۱۴ درصد از کودکان بین ۴ تا ۱۱ سال در استرالیا یک اختلال روانی را تجربه میکنند و پسرها به طور معمول بیشتر از دختران به این اختلال مبتلا میشوند. این تحقیق نشان داد برای کودکانی که احساسات خود را بروز نمیدهند و در معاشرت با همسالان خود مشکل دارند، انجام ورزش در یک محیط تیمی مفید است.
استادیار اسد خان گفت: «در حالیکه نتایج گزارش برای پسران و دختران ماهیت یکسانی داشت، اما باید برای تشویق دختران به شرکت در ورزش گروهی، به ویژه در سنین پایینتر، اقدامات بیشتری انجام شود.
وی افزود: «در سنین ۶ و ۷ سالگی جامعه آماری این مطالعه، حدود ۵۹ درصد از پسران در ورزشهای گروهی شرکت میکنند، در حالی که این رقم در دختران فقط ۲۶ درصد بوده است.»
«ما دریافتیم که پسرانی که ورزشهای گروهی انجام میدهند، مشکلات روانی اجتماعی کمتر و کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی بهتری را تجربه میکنند، در حالی که مزایای مشارکت در ورزشهای گروهی در بین دختران کمتر است.»
استادیار اسد خان گفت: برخی از دلایل احتمالی برای توضیح سطح پایین شرکت دختران در ورزشهای گروهی میتواند شامل نداشتن اعتماد به نفس و اعتماد به تواناییهای ورزشی یا کلیشه رایج «مردانه بودن ورزشهای گروهی » باشد، یا حتی ممکن است ناشی از کمبود فرصت دختران برای شرکت در ورزشهای گروهی یا تنوع نداشتن ورزشهای ارائه شده در مدارس و برنامههای مشترک باشد.»
این محقق امیدوار است که این تحقیق منجر به ارایه راهبردهایی برای ارتقای مشارکت ورزشی کودکان و تحقیقات بیشتر در مورد علت حضور کمتر دختران جوان در ورزشهای شود.
این تحقیق در مجله سلامت نوجوانان منتشر شده است.