رسیدن به گسترش فعالیتهای هوش مصنوعی مستلزم سیاستگذاری ویژه است.
حسین ربانی با بیان اینکه هوش مصنوعی فناوری قدرتآفرین سالهای پیشرو است، افزود: سهم ۲۰ درصد ناشی از هوش مصنوعی در درآمدهای ناخالص ملی که در اسناد چشمانداز بسیاری از کشورها مطرح شده، نه یک کار خوب که یک الزام است.
وی گفت: آینده بازار کسب و کارهای هوش مصنوعی با فرض رشد اقتصادی ناچیز در کشور، حدود ۲۰۰ میلیارد دلار است.
ربانی افزود: اگر اندکی دقیقتر اقتصاد ایران را واکاوی و درآمد ناخالص بخش کشاورزی، صنعت و خدمات را ارزیابی کنیم، متوجه میشویم که سهم ۱۲ درصد کشاورزی و ۳۸ درصد صنعت درمقابل سهم ۴۷ درصد خدمات در چند سال گذشته درحال کاهش است.
وی با اشاره به فضای کسب و کار گسترده در حوزه هوش مصنوعی گفت: همه این نکات نشاندهنده فضای کسب و کار گسترده برای کارآفرینان، دانشگاهیان، شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای اقتصادی بزرگ، متوسط و کوچک بوده رسیدن به گسترش فعالیتهای هوش مصنوعی مستلزم سیاستگذاری ویژه است.
وی افزود: گسترش پلتفرمهای دادههای باز، حمایت ویژه از پژوهشهای هوش مصنوعی و اهدای گرنتهای اختصاصی، سرمایهگذاری ویژه دستگاهها و واحدهای اقتصادی در کسب و کارهای حوزه هوش مصنوعی، ایجاد زیرساختها بصورت نرمافزاری و برنامههای ویژه بخشهای اقتصادی در راستای صادرات فناوریهای هوش مصنوعی حداقل برنامههایی هستند که هر یک از مجموعهها و دستگاههای دولتی به حد خود میتوانند متولی اجرای آنها باشند.
رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان تاکید کرد: در بنیاد نخبگان استان اصفهان، برخی فعالیتها در راستای دستیابی به اهداف گفته شده، از دو سال گذشته در حوزه آموزشی و پژوهشی آغاز شده، اما در حوزه اقتصادی فرصت خوبی وجود دارد و این رویداد در همین راستا برگزار شده است.
وی در ادامه گفت: از سال گذشته نمونههای کوچک این رویداد در سطح استانی برگزار شد و شرکتهای فولاد مبارکه و گروه انتخاب نیازهای خود را اعلام کرده و بودجههایی به برخی پروپزالها اختصاص یافت و رفع نیاز هوش مصنوعی این دو صنعت محقق شد و ۱۴ تیم دانشگاهی و شرکتهای توانمند در این حوزه با شرکت فولاد مبارکه همکاری کردند.
ربانی: بنیاد نخبگان در این رویداد نیز درصورتی که نیاز به اقدامات پیش از عقد قرارداد و ساخت مسئله اصلی باشد، نقشآفرینی و حمایت خواهد کرد.