تلاش برای ایجاد محدودیت در نظام ترابری کشور و رسوب کالا در بنادر، یکی از اهداف و برنامه های دشمن بعثی و از تبعات اقتصادی جنگ تحمیلی بود که با همت تاریخی کامیون داران در دوران دفاع مقدس به برگ درخشانی در تاریخ ملت ایران بدل شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، تاریخ دفاع مقدس رشادتها و دلاوریهای بسیاری از مردم کشور در مقاطع زمانی مختلف به خود دیده است. رشادتهایی که با یک فرمان و یا پیام از جانب رهبر کبیر انقلاب اسلامی به ثمر نشسته است.
نگاهی به تصاویر روزهای دفاع مقدس حاکی از آن است که بسیاری از مردم، فرمان امام برای حضور در جبهههای حق علیه را باطل لبیک گفتند و برای دفاع از میهن راهی شدند.
این لبیک ها، اما تنها به اعزام شدن به جبههها ختم نمیشد. در برههای از زمان کامیونداران در پاسخ به پیام امام خمینی (ره) با کامیون هایشان وارد میدان شدند.
سال ۱۳۶۲ در بحبوحه جنگ تحمیلی، ۳ بندر آبادان، خرمشهر و بندر امام خمینی خوزستان به دلیل نزدیکی به مناطق جنگی تعطیل شدند و بیش از ۱۰۰ کشتی حامل کالا در بنادر بوشهر و بندرعباس در انتظار تخلیه بودند.
محمدحسین جوانمردی، معاون امور جنگ وزارت راه و ترابری در دوران دفاع مقدس میگوید: در آن زمان کشور برای تامین مایحتاج زندگی مردم دچار مشکل شده بود و کالاها در بنادر رسوب کرده بودند و از طرفی احتمال بمباران بنادر و کشتیها وجود داشت.
وی ادامه میدهد: همان روزها حضرت امام (ره) در پیامی کامیون داران را به مشارکت در تخلیه هر چه سریعتر بنادر فرا خواندند.
همین فرمان کامیون داران را دست به فرمان، از نقاط مختلف کشور به سمت بنادر راهی کرد.
بنابر آنچه کامیون داران دوران دفاع مقدس به جا مانده روایت میکنند، مردم داوطلبانه به جبهه میرفتند و موضوع تخلیه بنادر هم به همین ترتیب با عشق و تبعیت امت از امام خود انجام شد.
رانندهای میگوید: به نام جهاد تخلیه بنادر و در پاسخ به فرمان امام به مدت یک ماه در بندر بودیم و بارهای محوله را به مقاصد مختلف میبردیم.
کامیون دار دیگری میگوید: بیشتر بارهای دپو شده، جو، گندم، شکر و برنج بود، اما با فرمان امام، کشتیهایی که تخلیه آنها یک ماه زمان میبرد در آن برهه از دفاع مقدس ده روزه خالی میشد.
مشکل رسوب کالا در بنادر با مشارکت داوطلبانه کامیون داران حل شد. اما دفاع مقدس تنها جهاد تخلیه بنادر را از کامیون داران به یادگار ندارد، همه ۸ سال، این قشر پا به پای رزمندگان پای کار بودند و در حمل و نقل اقلام مورد نیاز جبههها فعالیت کردند.
۱۴ سال بعد از لبیک تاریخی کامیون داران به فرمان امام (ره)، ۲۶ آذر به عنوان روز حمل و نقل در تقویم ملی کشور ثبت شد تا این برگ درخشان دفتر فداکاریهای بخش حمل و نقل کشور، برای همیشه در خاطره تاریخی ملت ایران ثبت گردد.
گزارش: راضیه آقایی