آب، املاح و ویتامینها ازجمله نیازهای بدن هستند و برای پیشگیری از بیماریها و شادابی و طراوت پوست باید مصرف میوهها را در برنامه غذایی قرار دهیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، باتوجه به اینکه میوهها منبع مهمی از آب، املاح و ویتامینها هستند، مصرف روزانه آنها به میزان کافی باید در برنامه غذایی گنجانده شود تا از خواص آنها در پیشگیری از بیماری ها، شادابی و طراوت پوست بهرهمند شویم.
گلابی تامین کننده فیبر بدن
مطالعهها نشان میدهند مصرف یک گلابی رسیده، علاوه بر تامین ۲۰ درصد از نیاز روزانه به فیبر، در کاهش چربی خون (کلسترول) نقش ایفا میکند.
باید توجه داشت که دریافت این مقدار فیبر در تنظیم قند خون نیز موثر است، به همین دلیل توصیه میشود افراد دیابتی در برنامه غذایی خود حتما این میوه را بگنجانند.
براساس بررسیهای انجام شده، در گلابی یک ماده معدنی به نام «برن» وجود دارد که در بهبود عملکرد مغز و انتقال پیامهای عصبی در این ارگان دخالت دارد.
انگور، کاهش دهنده فشار خون
باتوجه به اینکه انگور از منابع پتاسیم است، مصرف روزانه آن باعث کاهش فشارخون میشود، از سویی دیگر کمبود پتاسیم باعث بروز اختلال حواس و افسردگی در سنین بالا و سالمندی خواهد شد، به ویژه در افرادی که میوه و سبزی کم مصرف میکنند، عادت به خوردن انگور میتواند کمک کننده باشد.
باید دانست که انگور دارای ترکیبهایی با خواص آنتی اکسیدانی است که دریافت آنها از بروز سرطانهایی که بر اثر آلودگی هوا و خوردن فرآوردههای گوشتی ممکن است به وجود بیاید، نقش پیشگیرانه دارد.
تامین نیاز بدن خانمها به آهن با آلو
خوردن ۱۰۰ گرم آلو تامین کننده ۲۰ درصد از نیاز روزانه خانمها به آهن است، به همین دلیل به گیاهخواران توصیه میشود این میوه را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند تا احتمال ابتلا به کم خونی فقر آهن در آنها کاهش پیدا کند.
این میوه از منابع مناسب پتاسیم نیز محسوب میشود به همین دلیل به بیماران فشارخونی پیشنهاد میشود آلو را در سبد میوه خود داشته باشند و روزانه ۲ تا ۳ عدد از این میوه میل کنند.
همچنین آلو از میوههایی است که شدت یبوست را کاهش میدهد و کسانی که مکرر دچار این مشکل گوارشی میشوند، بهتر است بیشتر آلو بخورند.
هلو مفید برای کم خونی و رفع خستگی
خوردن یک هلوی متوسط، ۸ درصد از نیاز روزانه به فیبر را تامین میکند و دریافت آن بهبود دهنده یبوست است. این مقدار فیبر، سطح کلسترول خون را پایین میآورد و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را نیز کم میکند. هلو کم خونی، خستگی و هم چنین کلسترول بالا را کاهش میدهد.
این میوه از منابع ویتامین C نیز محسوب میشود و به همین دلیل توصیه میشود افرادی که به بیماریهای لثه مبتلا هستند، آن را در برنامه غذایی روزانه بگنجانند.
جالب است بدانید با خوردن یک هلوی متوسط ۳۴ میلی گرم از نیاز روزانه به این ویتامین تامین میشود.
انبه، دوست مبتلایان به فشار خون
خوردن یک انبه کامل که حدود ۶۵۰ گرم وزن دارد، میتواند ۳۳ درصد از نیاز روزانه به پتاسیم را تامین کند، به همین دلیل خوردن این میوه به فشارخونیها توصیه میشود. در ضمن، انبه از منابع بتاکاروتن است که یکی از آنتی اکسیدانهای قوی است و از بروز کم خونی و فقر آهن پیشگیری میکند.
بررسیها نشان داده خوردن این میوه به دلیل داشتن بتاکاروتن فراوان و به خصوص ترکیبی به نام کریپتوگزانتین، ریسک ابتلا به سرطان رحم را هم پایین میآورد.
۳ عدد انجیر معادل ۲۱ درصد نیاز بدن به کلسیم
انجیر از میوههای کلسیم دار است. به طوری که با خوردن ۳ عدد از آن، ۲۱ درصد از نیاز بدن به این ماده معدنی تامین میشود. انجیر فیبر فراوانی نیز دارد به این دلیل کسانی که از یبوست رنج میبرند، بهتر است آن را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
آهن نیز از دیگر موادی است که با خوردن انجیر به بدن میرسد از این رو، انجیر گزینهای مناسب برای کسانی است که خطر کمبود کلسیم و آهن در آنها بالاست مانند گیاهخواران و سالمندانی که در معرض پوکی استخوان هستند.