افسردگی از عوارض مصرف غذاهای فوق فرآوری شده
مصرف غذاهای فرآوری شده عوارض زیادی دارد که از آن جمله میتوان به خطر ابتلا به افسردگی اشاره کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان،
مطالعههای جدید نشان میدهند در میان مصرف کنندگان
غذاهای فوق فرآوری شده، خطر
افسردگی ممکن است تا ۵۰ درصد افزایش یابد، به ویژه زمانی که این غذاها به طور مصنوعی شیرین شده باشند.
البته براساس این تحقیق ها، غذاهایی هستند که اغلب از طریق فرآیندهای صنعتی مانند هیدروژنه کردن به شدت تغییر میکنند.
هیدروژناسیون یک فرآیند تولید شیمیایی است که میزان چربی ترانس موجود در غذاها را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد و محققان بارها نسبت به مرتبط بودن مصرف چربی ترانس با افزایش خطر بیماری قلبی هشدار داده اند.
این مطالعه به بررسی غذاهای غلات "فوق العاده فرآوری شده"، تنقلات شیرین، وعدههای غذایی آماده، دسرها، سس ها، محصولات لبنی فرآوری شده، تنقلات خوش طعم، گوشت فرآوری شده، نوشیدنیها و یا شیرین کنندههای مصنوعی پرداخته است.
چنین غذاهایی اغلب حاوی افزودنیهایی مانند رنگ، تثبیت کنندهها و امولسیفایرها هستند، به عنوان مثال میتوان به غذاهای فست فود، کوکیها و چیپسها اشاره کرد.
براساس تحقیقاتهایی گستردهای که درخصوص عوارض مصرف غذاهای فوق فرآوری شده انجام شده است، زنانی که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده آنها را در رده ۲۰ درصد برتر قرار داده است، به نظر میرسد که ۵۰ درصد بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند.
افراد مبتلا به افسردگی ممکن است به سمت غذاهای بسیار فرآوری شده گرایش پیدا کنند، هرچند احتمال کمی وجود دارد که یافتههای به دلیل خود افسردگی باشد که افراد را به انتخابهای مختلف غذایی سوق میدهد.
هرچه تعداد وعدههای غذایی فرآوری شده بیشتر در روز مصرف شود، خطر ابتلا به افسردگی بیشتر میشود.
اما این مطالعه نشان داد افرادی که مصرف غذاهای فوقالعاده فرآوری شده خود را حداقل به ۳ وعده در روز در طول ۴ سال کاهش دادند، خطر ابتلا به افسردگی را کاهش میدهند. غذاهای فرآوری شده با التهاب مزمن مرتبط هستند، که به نوبه خود منجر به اثرات نامطلوب متعدد سلامتی، از جمله افسردگی میشود. "
باید بدانید که غذاهای فوق فرآوری شده همچنین دلیل مختل کردن میکروبهای روده شناخته شدهاند و از طریق نقششان در متابولیسم و تولید پروتئینهایی که در مغز فعالیت دارند، با خلق و خوی مرتبط هستند.