رئیس اداره ناظران و امور تالارهای بورس کالا ایران گفت: تا کنون در سال جاری ۲۲ هزار و ۳۱۰ میلیارد تومان از معاملات محصولات پتروشیمی برای خریداران قابلیت تسویه به صورت اعتباری فراهم شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، نقدینگی یکی از مهمترین مشکلات صنایع پایین دست محصولات پتروشیمی برای تولید محصول نهایی در کشور و جلوگیری از خام فروشی مواد پتروشیمی است که عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در بورس کالا به عنوان راه حلی برای این تامین سرمایه مطرح شد. فعالین در عرصه پتروشیمی و یکی از مسئولان بورس کالا نیز در برنامه گفتگو ویژه خبری شبکه خبر حضور پیدا کرده و از شرایط فعلی و چالشهای این طرح گفتند.
عباس غلامی، مدیر توسعه صنایع پایین دستی شرکت ملی پتروشیمی، تامین صنایع در گردش را بزرگترین مشکل صنایع تکمیلی دانست و گفت: عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در بورس کالا برای استفاده صنایع تکمیلی به عنوان راهکاری کوتاه مدت برای حل این مشکل در نظر گرفته شد که از دی ماه سال گذشته اجرای این طرح شدت بیشتری گرفت.
* سامانه بهین یاب: شرکتهای تولیدی که در صنایع پایین دست از محصولات پتروشیمی استفاده میکنند، به عنوان بهین یاب در این سامانه ثبت میشوند و مجوز خرید از بورس کالا را دریافت میکنند.
در ادامه حمیدرضا رحمنی، رئیس اداره ناظران و امور تالارهای بورس کالا ایران، ضمن بیان اینکه عرضه اعتباری، چون باعث میشود افرادی که مشکل نقدینگی دارند نیز بتوانند به صورت اعتباری تسویه حساب خرید مواد اولیه خود را انجام دهند و پیرو آن تقاضا افزایش پیدا میکند، همچنین وی در خصوص میزان خریدهای اعتباری صورت گرفته در بورس کالا گفت: برای خریداران در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۱ هزار میلیارد تومان و امسال نیز تا کنون ۲۲ هزار و ۳۱۰ میلیارد تومان از معاملات محصولات پتروشیمی قابلیت تسویه به صورت اعتباری فراهم شده است.
وی در خصوص روند خرید اعتباری محصولات پتروشیمی توسط صنایع پایین دستی در بورس کالا، گفت:
سعید ترکمان، رئیس هیئت مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران درباره تعداد شرکتهای تابعهای که توانسته اند از این طریق از بورس کالا خرید کنند، گفت: از آنجایی که خریداران در این طرح باید ده درصد قیمت محصول را هنگام تقاضای عرضه به صورت نقدی و مقداری پول را در بانک برای صدور اعتبارنامه (ال سی) پرداخت کنند عموما تنها شرکتهای بزرگ توانستند به صورت اعتباری از بورس کالا خرید کنند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا این طرح در افزایش تولید شرکتهای تولیدکننده در صنایع پایین دستی تاثیر داشته است، گفت:
محمدرضا بهشتیان، رئیس انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن نیز ضمن بیان اینکه عرضه اعتباری یکی از راه حلها برای حل مشکل نقدینگی شرکتها است، اظهار داشت:
پیرو صحبتهای بهشتیان، رئیس اداره ناظران و امور تالارهای بورس کالا ایران با بیان اینکه در حال حاضر هیچ مانعی برای عرضه اعتباری در بورس کالا وجود ندارد، درباره علت قطع این عرضه در بورس کالا گفت:
علی کریم پور، دبیر اجرایی نهضت احیای واحدهای اقتصادی نیز درباره امکان اجرای طرح خریدهای اعتباری در بخشهای دیگر گفت: