سیمین پناهی فرد گفت: خواندن آثار جلال هم میتواند در نوقلمها انگیزه نوشتن ایجاد کند زیرا سبک نوشتاری او خاص و اندیشه اش هم همواره در جویای حقیقت است.
دبیر همایش گرامیداشت یکصدمین سالگرد تولد جلال آل احمد یکی از دلایل برگزاری این برنامه را آشنایی نوجوانان و جوانان با شخصیتهایی مثل جلال دانست و افزود: دانستن اندیشههای بلند افرادی مثل جلال به عنوان یک فرد وطن پرست و ضد استعمار و ضد استبداد، برای جوانان بسیار مفید است به همین دلیل ما سعی میکنیم تا نسلهای امروز با این شخصیت آشنا و به خواندن آثارش علاقهمند شوند.
وی افزود: خواندن آثار جلال هم میتواند در نوقلمها انگیزه نوشتن ایجاد کند زیرا سبک نوشتاری او خاص و اندیشه اش هم همواره در جویای حقیقت است. بنابراین میتواند برای امروزیها راهگشا باشد.
این نویسنده درباره میزان تاثیرگذاری آثار جلال مطرح کرد: ما از دهههای گذشته مانند دهههای بیست، سی و یا چهل هیچ تصوری نداریم و تمام اطلاعاتمان درباره آن برهه از تاریخ ایران، در کتابها یافت شده بنابراین کتابهای جلال برای نسل امروزی بسیار مفید است.
وی ادامه داد: شخصیت جلال آل احمد چند بعدی است. به طور مثال داستان هایش جزئیات بسیار زیادی از مشکلات مردم مطرح میکنند. مقالات او هم محورهای دیگری دارد. در واقع با تمام دقت، گوشه و کنار ایران را در آثارش به تصویر کشیده است.
گفتنی است جلال آل احمد نویسنده، منتقد و مترجم ایرانی در ۱۱ آذر سال ۱۳۰۲ به دنیا آمد و در ۱۸ شهریور سال ۱۳۴۸ از دنیا رفت.