در بین ۲۵۰ تالاب موجود در کشور تالاب میقان یکی هشت تالابی است که دارای برنامه جامع زیست بومی تالاب میقان است.
موسوی افزود: در سال ۹۵ یک برنامه جامع تدوین شد و توسط استاندار وقت به منطور اجرا به تمامی دستگاه های اجرایی ابلاغ شده است.
او ادامه داد: در زمان تدوین این برنامه بسیاری از بحرانی که امروز دچار آن هستیم در برنامه دیده نشده بود به همین دلیل با توجه به ۲ بار آتش سوزی در نیزارهای تالاب و۳ بار شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان و خیزش گرد و غبار،بر آن شدیم هدف راهبردی دیگر به برنامه جامع در خصوص مدیریت بحران های زیست محیطی تالاب میقان اضافه شود.
وی تاکید کرد: به منظور استفاده از نظرات کارشناسان و صاحب نظران تصمیم شد همایشی تحت عنوان برنامه مدیریت بحران های تالاب میقان برگزار شود.
موسوی یکی از مهمترین موضوعات در خصوص تالاب میقان ، آب داشتن تالاب جهت پویایی و زنده ماندن آن برشمرد.
وی افزود: تالاب میقان یک تالاب فصلی است اما باید در فصول مختلف میزان حقابه آن تامین شود.
موسوی ادامه داد: متاسفانه طی این سالها به دلیل سدسازی ها و تغییرات کاربری و تغییر الگوی کشتی که موجود نیست سبب شده حقابه تالاب تامین نشود و این عدم تامین سبب ایجاد گرد و غبار در پهنه آبی تالاب شده است و اگر این حقابه تامین شود بسیاری موضوعات رفع خواهد شد.
یوسفی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در این همایش گفت.صنعتی شدن شهر اراک و وجود صنایع بزرک شهر اراک و مشکلاتی که این صنایع برای شهر اراک ایجاد کرده باعث شده در بحث محیط زیست تاثیرات خود را داشته باشد
وی افزود.نزدیک بودن تالاب میقان اراک در کنار شهر اراک و صنایع موجب شده است تا صنایع تاثیرات خود را در حوزه تالاب داشته باشد
یوسفی با اشاره به اینکه تالاب میقان اراک یکی از ده تالاب میقان مهم کشور است افزود: مدیریت تالاب و توجه به ارزشهای زیست محیطی این موضوع از سال ۹۵ به آن توجه شده است و باید در بحث بحرانهای زیست محیطی توجه بیشتری شود.
وی عنوان کرد: امروز باید بیش از پیش به تالاب میقان اراک توجه داشت چرا که این مکان جایی برای مهاجرت انواع پرندگان و وجود خزندگان و وجود بیش از ۸۴ گونه گیاهی با ارزش در این تالاب است که اهمیت آن را دو چندان کرده است.