پخش زنده
امروز: -
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان: تالاب میقان هر ساله پذیرای بیش از ۲۰ هزار قطعه پرنده مهاجر از جمله درناها، تنجه، آنغوت و حواصیلها است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: اکوسیستمهای تالابی یکی از ارزشمندترین اکوسیستمهای موجود در جهان هستند و پرندگان مهاجر که یکی از اجزای اصلی اکوسیستمهای تالابی محسوب میشوند حیات خود را از تالابها میگیرند.
موسوی افزود: تالاب میقان که در مرکز ایران قرار دارد و یکی از ۲۵۰ تالاب شناسایی شده در کشور و یکی از هشت تالاب مهم و اولویت دار کشور است که هر ساله پذیرای بیش از ۲۰ هزار قطعه پرنده مهاجر از جمله درناها، تنجه، آنغوت، حواصیلها است که وارد تالاب میقان میشوند که پرجمعیتترین پرنده مهاجر در تالاب میقان درنای سیبری است.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: پذیرای بالغ بر ۱۵ هزار قطعه درنای سیبری در تالاب میقان هستیم و به دلیل همین وفور تعداد درناهای سیبری که وجود داشته روز ۱۵ آبان به عنوان روز درنا درنظر گرفته شده است.
موسوی افزود: حضور پرندگان مهاجر علاوهبر فرصت میتواند تهدید هم محسوب شود به طوری که یکی از چالشها بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان است که پرندگان آبزی منشاء ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان هستند و زمانی که پرندگان از عرضهای شمالی وارد تالاب میقان میشوند این ویروس را با خود دارند.
او با بیان اینکه از سال ۹۴ تاکنون سه بار بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان را در تالاب میقان داشتیم، گفت: به دلیل تجربه تلخ سال ۹۴ پایشها به صورت خاص از شهریور انجام میشود و تالاب میقان با استفاده از محیطبانان و کارشناسان پایش میشود و تاکنون پرندگان مهاجری که وارد شدند علائم بیماری در آنها مشاهده نشده است.