آئین افتتاحیه پنجمین دوره اعطای جایزه بینالمللی مصطفی (ص)، ششم تا دوازدهم مهر ۱۴۰۲، در اصفهان برگزار میشود.
جایزه مصطفی (ص) بنیاد علم و فناوری مصطفی با چشمانداز گسترش صلح، امنیت و رفاه بشریت، فعالیت خود را در سال ۱۳۹۱ آغاز کرد و مأموریت خود را توسعه علم و فناوری در جهان اسلام قرار داد.
بنیاد علم و فناوری مصطفی برای تحقق ماموریت خود، شناسایی و تجلیل از دانشمندان برجسته، زمینهسازی برای توسعه تعاملات پژوهشگران و افزایش همکاری و همافزایی کشورهای اسلامی در حوزههای علم و فناوری را با تأکید بر فناوریهای پیشرفته در دستور کار قرار داده است.
جایزه مصطفی (ص)؛ اثری نوآورانه در مرزهای دانش جهانی
در راستای تجلیل از دانشمندان برجسته و زمینهسازی همکاری و توسعه علمی در جهان، جایزه مصطفی (ص) به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در سطح جهان شکل گرفت. این جایزه ۵۰۰ هزار دلاری به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق میگیرد که توسط افرادی شاخص در حوزههای علم و فناوری ارائه شده و زمینهساز بهبود زندگی بشر باشد.
از جمله برندگان نامی جایزه در ادوار گذشته میتوان به دکتر اوگور شاهین اشاره کرد که در زمینه توسعه و آزمایش بالینی واکسنهای درمان سرطان بر اساس mRNA فعالیت دارد و دستاوردهای وی در نهایت به ساخت واکسن فایزر منجر شد.
علاقهمندان میتوانند برای مشاهده برندگان ادوار گذشته و آشنایی بیشتر با جایزه مصطفی (ص) به سایت جایزه مصطفی (ص) مراجعه کنند.
بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) بهمناسبت «پنجمین آئین اعطای جایزه مصطفی (ص)» فضایی فراهم کرده است تا علاقهمندان بتوانند بهعنوان رصدگران علم و فناوری از این موضوعات روایت علمیرسانهای نقل کنند. رصدگران برگزیده میتوانند از ششم تا دوازدهم مهر سال جاری در «پنجمین آئین اعطای جایزه مصطفی (ص)» همراه برترین دانشمندان جهان اسلام در شهر اصفهان باشند.
این رقابت در سه مرحله با محوریت تولید محتوای چندرسانهای به شرح زیر برگزار خواهد شد:
* کارگاههای آموزشی شامل؛
۱. فلسفه جوایز علمی
۲. علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات
۳. علم و فناوری زیستی و پزشکی
۴. علم و فناوری نانو
۵. علوم پایه و مهندسی روایت رسانهای در هر یک از قالبهای یادداشت، گزارش، اینفوگرافیک، پادکست، ویدئوکلیپ و ...
* جوایز رقابت رصدگران جایزه مصطفی (ص)
۱. حضور و رصدگری در پنجمین هفتۀ جایزۀ مصطفی (ص)
۲. اعطای گواهینامه بینالمللی
۳. جوایز نقدی برای ۳ نفر برتر بهمیزان ۲۰، ۱۰ و ۵ میلیون تومان.
* زمانبندی رقابت رصدگران جایزه مصطفی (ص)
۱. رقابت اولیه از هفته اول شهریور تا هفته اول مهر
۲. پنجمین آئین اعطای جایزه مصطفی (ص) از ۶ تا ۱۲ مهر با حضور رصدگران برگزیده
۳. رقابت ثانویه از ۱۵ مهر تا ۱۵ آذر
۴. اختتامیه
گفتنی است؛ جایزه مصطفی (ص)، نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است که هر دو سال یکبار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا میشود و با شناسایی، معرفی و قدردانی از برترینهای علم و فناوری در جهان اسلام، علمآموزی و پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج و تشویق میکند.