حامیان نشان مصطفی (ص) تجلیل میشوند
نخستین آیین اعطای نشان جهانی خادم المصطفی(ص) با حضور شخصیتهای برجسته علمی کشور و با هدف اعطای این نشان به واقفان برجسته علمی و فناوری صندوق سرمایهگذاری و موقوفات جایزه مصطفی(ص) امروز برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، جایزه مصطفی(ص)، جایزه عالی علم و فناوری است که هر دو سال یکبار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا میشود.
این جایزه به احترام نام پیامبر اعظم اسلام(ص) و به دلیل تأکید بسیار آن حضرت به علمآموزی، به نام یکی از القاب ایشان، مصطفی، به معنای برگزیده نامگذاری شده است.
جایزه مصطفی با شناسایی، معرفی و تقدیر شایسته از برترینهای علم و فناوری در جهان اسلام، علمآموزی و پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج و تشویق میکند.
همچنین این جایزه پیشگام توسعه روابط منطقهای نهادهای علمی و فناوری در کشورهای اسلامی است و با تقویت ارتباط علمی میان دانشمندان و پژوهشگران جهان اسلام به رشد و تعالی علمی در کشورهای اسلامی کمک خواهد کرد.
جایزه مصطفی در چهار رشته «علوم و فناوری نانو»، «علوم و فناوری زیستی و پزشکی»، «علوم و فناوری اطلاعات و ارتباطات» و «طرح برتر دانشمند مسلمان» اعطا میشود.
برگزیدگان در هر رشته علاوه بر دریافت لوح و مدال مخصوص جایزه، مبلغ 500 هزار دلار جایزه ویژه نیز دریافت میکنند که مبلغ آن از محل موقوفات جایزه تأمین میشود.
جایزه مصطفی در سال 1391 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. شورای سیاستگذاری متشکل از دانشگاهها و مراکز علمی بزرگ ایران و جهان اسلام بر روند اعطای این جایزه نظارت میکند.
این جایزه به طرحهایی تعلق میگیرد که زمینهساز بهبود زندگی بشر بوده و در آنها محققان دست به نوآوریهای مشهود در مرزهای دانش و فناوری زده باشند.
بیش از237 نفر از شخصیتهای برجسته علمی و مدیریتی جهان اسلام و 22 شرکت حقوقی فناور، همزمان با آغاز فعالیت صندوق سرمایهگذاری و موقوفات جایزه مصطفی (ص) به عضویت این صندوق درآمدند.
این صندوق94 مجوز تاسیس و فعالیت خود را دریافت و تا به حال بیش از 70 میلیارد ریال جذب سرمایه کرده است که جوایز نخستین دوره جایزه مصطفی(ص) از محل منابع این صندوق به برگزیدگان اهدا شد.
به همین منظور امروز، نخستین آیین اعطای نشان جهانی خادمالمصطفی(ص)با حضور بیش از 200 نفر از شخصیتهای برجسته علمی کشور و شرکت های فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در تهران برگزار میشود.
در مراسم امروز از 22 مجموعه حقوقی از خیران و واقفان جایزه مصطفی(ص)تجلیل خواهد شد.
صندوق سرمایهگذاری و موقوفات جایزه مصطفی (ص) برای تامین هزینه های جایزه مصطفی(ص) و همچنین حمایت مالی از توسعه علم و فناوری در جهان اسلام، به ویژه درحوزههای مرتبط با این جایزه در قالب حمایتهای پژوهشی و تحقیقاتی و تسهیلات مالی برای تجاریسازی طرحهای فناور با دریافت مجوز رسمی از سازمان بورس و اوراق بهادار آغاز به کار کرده است.
چشم انداز صندوق تبدیل شدن به بزرگترین صندوق مالی در توسعه علمی و فناوری جهان اسلام است.