طی یک سال اخیر ۱۵ محصول فناورانه استان اردبیل با درآمد ارزی ۴۷ هزار و ۵۰۰ دلار به سه کشور هدف صادر شده و تلاش میشود با بینالمللیسازی روابط پارک علم و فناوری استان میزان درآمد ارزی این محصولات افزایش یابد.
یوسف عباسپور هدف از فعالیت پارک علم و فناوری را نفوذ فناوری در صنعت، کشاورزی، بیوتکنولوژی، گردشگری و ایجاد رقابت در این حوزهها عنوان کرد و افزود: در حال حاضر یک مرکز رشد جامع در اردبیل، ۲ مرکز اقماری در شهرهای گرمی و مشگینشهر، سه مرکز رشد مشترک با سازمان تحقیقات و سازمان جهاد کشاورزی و پنج مرکز نوآوری در استان فعال هستند، علاوه بر این ۲۸۵ شرکت فناور در پارک فناوری استان زمینه اشتغال ۱۷۳۹ جوان نخبه را فراهم کردهاند.
وی با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری استان در سال گذشته ۳۸ محصول داشته و یک هزار و ۷۸۰ میلیارد ریال فروش داشته است، افزود: از این تعداد ۱۵ محصول با درآمد ارزی ۴۷ هزار و ۵۰۰ دلار به سه کشور هدف صادر شده است که تلاش میکنیم با بینالمللیسازی روابط پارک علم و فناوری استان میزان درآمد ارزی این محصولات را افزایش دهیم.
رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل در ادامه در خصوص اقدامات توسعهای این پارک و تجهیز زیرساختهای استان در این حوزه اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ برای پارکهای علم و فناوری در کشور تنها ۲ مجوز ماده ۲۳ صادر شد که یکی از این مجوزها برای پارک علم و فناوری اردبیل بود.
عباسپور اضافه کرد: در راستای گسترش کارخانه نوآوری استان از محل ۱۰ درصد تملک دارایی، ۷۰ میلیارد ریال در اختیار پارک قرار گرفت و این مجموعه در حال حاضر از پیشرفت ۶۰ درصدی برخوردار است و مسئولان استانی قول دادند در سفر دوم ریاست جمهوری اعتبار مناسب برای آن اختصاص یابد.
وی گفت: برای جذب ایدههای نو ضمن ارائه فراخوانهایی در مقاطع مختلف، رویدادهای تخصصی در قالب رفع نیازها و چالشهای فناورانه استان برگزار میکنیم، برای مثال سال گذشته در زمینههایی مانند تولید عسل و حوزه کشاورزی سه رویداد برگزار شد که در هر رویداد حدود ۱۰ تا ۱۵ جوان نخبه در پارک جذب شدند و تسهیلات در اختیارشان قرار گرفت.
رئیس پارک علم و فناوری استان همچنین در خصوص تامین منابع مالی مورد نیاز برای پیشبرد اهداف پارک علم و فناوری افزود: در کنار بانکهای عامل که از محل تبصره ۱۶ و ۱۸ به شرکتهای فناور تسهیلات ارائه میکنند، صندوق پژوهش و فناوری استان هم به عنوان بازوی مالی پارک عمل میکند، در این راستا سال گذشته خط اعتباری صندوق از ۱۲۰ میلیارد ریال به ۶۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت.
عباسپور همچنین از پرداخت ۲۵۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل تبصره ۱۶ به متقاضیان خبر داد و ادامه داد: در شهریور ۱۴۰۱ مجموع خدمات صندوق پژوهش ۲۱۰ میلیارد ریال بود که الان این رقم به یک هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.
وی یادآورشد: زمستان سال گذشته بزرگترین رویداد فناورانه استان برگزار شد که در آن ۱۸۰ ایده به پارک رسید، بعد از پالایش ۷۰ ایده فناورانه از آن استخراج شد که نتیجه آن ارائه ۷۰ پروپوزال و انقعاد ۱۵ تفاهمنامه بین دستگاه اجرایی با افراد فناور و ایدهپرداز بود.
رئیس پارک علم و فناوری استان با بیان اینکه پارک علم و فناوری بهعنوان واسطه بین صاحب ایده و صاحب نیاز فناوری عمل میکند، گفت: امسال و در این راستای تعاملات گستردهای با دانشگاهها، مراکز علمی و واحدهای صنعتی انجام شدو تفاهمنامههایی با دانشگاه محقق اردبیلی، شرکت شهرکهای صنعتی و کشت و صنعت مغان منعقد گردید که بر اساس آن پردیسهای علم و فناوری ایجاد و راهاندازی میشود.