پخش زنده
امروز: -
از سال ۱۴۰۰ تاکنون هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال تسهیلات در قالب خدمات مالی و اعتباری به شرکتهای دانشبنیان این استان پرداخت شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان اردبیل گفت: این تسهیلات متناسب با ظرفیت تولید، تعداد کارکنان، رتبه و نیاز اساسی شرکتها با سود چهار تا ۱۵ درصد در اختیار شرکتهای دانشبنیان استان قرار گرفته است.
مهدی رنجبر با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری استان اردبیل در حوزه مشارکتهای مدنی آماده حمایت از شرکتهای دانشبنیان و احدهای فناور است، اظهار کرد: سقف حمایت از واحدهای فناور تا سه میلیارد ریال و سقف حمایت از شرکتهای دانشبنیان از پنج میلیارد ریال به ۲۰ میلیارد ریال به صورت ۲۴ ماهه افزایش یافته است.
وی همچنین با اشاره به احتمال افزایش ۱۰ برابری سرمایه صندوق پژوهش و فناوری استان اردبیل تا پایان سال گفت: این صندوق ششمین صندوق کشور و سیامین صندوق استان در کشور است که توانسته تسهیلات لازم و موردنیاز را در اختیار شرکتهای دانشبنیان و فناور قرار دهد.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان اردبیل گفت: از شهریورماه سال ۱۴۰۰ فعالیت صندوق پژوهش و فناوری در استان اردبیل با سرمایه اولیه ۱۰۰ میلیارد ریال آغاز شده که ۳۴ درصد آن سهم صندوق دولتی و ۶۶ درصد دیگر سهم سه شرکت دانشبنیان در استان است.
رنجبر با بیان اینکه خدمات متنوعی در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و توانمندسازی آنها ارائه میشود، افزود: تلاش بر این است در قالب مدلهای مختلف به تجاریسازی، نمونهسازی و تولید صنعتی شرکتها و واحدهای فناور استان کمک کنیم.
وی با اشاره به ارائه خدمات ضمانتنامهای برای شرکتهای دانشبنیان استان گفت: در کنار پرداخت تسهیلات، امکان ارائه خدمات ضمانتنامهای هم با پنج درصد ودیعه برای شرکتهای دانشبنیان فراهم شده تا آنها بتوانند فعالیتهای خود را با هدف رونق تولید و اشتغال توسعه دهند.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان اردبیل گفت: از اول سال جاری تسهیلات صندوق بدون وقفه به میزان حداقل یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال و سقف تسهیلات نیز سه میلیارد ریال با سه ماه تنفس و با بازپرداخت ۲۰ تا ۲۱ ماه با سود چهار تا ۱۰ درصد به شرکتهای دانشبنیان استان پرداخت شده است.
رنجبر همچنین با اشاره به ارائه تسهیلات پرداختی از محل تبصره ۱۶ در استان افزود: اردبیل اولین استانی است که توانست تسهیلات لازم را از این محل جذب کند و هماکنون در مرحله پرداخت وام با سود پنج درصد به واحدهای فناور استان هستیم.
وی با بیان اینکه ۴۶ شرکت دانشبنیان در استان از تسهیلات این صندوق بهرهمند میشوند، گفت: شرکتهای دانشبنیان استان در سطح ملی با تولید و عرضه محصولات متنوع با دریافت این تسهیلات به رشد و توسعه خوبی دست یافته و حتی به تجاریسازی محصولات خود اقدام خواهند کرد.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری اردبیل نظارت بر پرداخت تسهیلات با هدف جلوگیری از انحراف احتمالی را یادآور شد و افزود: پرداختیهای صندوق با معرفی پارک علم و فناوری در قالب قراردادهای مشخص و فروش محصول صورت میگیرد و تاکنون هم هیچ انحرافی در جایگزینی طرح و یا استفاده نابجا شرکتهای دانشبنیان از تسهیلات دریافتی مشاهده نشده است.
رنجبر با بیان اینکه صندوق نوآوری کشور در استانها با رصد فعالیتهای صندوقهای استانی میزان خدماتدهی آنها را ارزیابی میکند، تصریح کرد: بر این اساس صندوق پژوهش و فناوری استان اردبیل موفق به کسب رتبه اول کشور بر اساس ضریب نفوذ خدماتدهی به شرکتهای دانشبنیان استان در سال ۱۴۰۱ شده است.
وی گفت: صندوق پژوهش و فناوری تنها نهاد مالی تخصصی در حوزه تامین مالی شرکتهای دانشبنیان و فناور استان اردبیل است که بهصورت رسمی فعالیت خود را در شهریور ۱۴۰۰ در استان آغاز کرده است.
صندوق پژوهش و فناوری خودگران بوده و عاملیت منابع مالی پارک علم و فناوری، مراکز دانشگاهی، صندوق نوآوری و شکوفایی، زیرمجموعههای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در استان اردبیل را بر عهده دارد.