رزمایش پدافند غیر عامل مقابله با مگس میوه مدیترانهای با حضور نیروهای مختلف مردمی، تشکلهای کشاورزی و باغداران با محوریت سازمان جهاد کشاورزی مازندران صبح امروز در مازندران برگزارشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، هدف از برگزاری این رزمایش حساس کردن آحاد باغداران مازندران به اهمیت مقابله با آفت مگس میوه اجرا شد..
این رزمایش در بخش بابلکنار شهرستان بابل شکل اجرایی به خود گرفت و مقابله با آفت مگس در یک باغ دو هکتاری مرکبات عملیاتی شد و باغداران پیشرو در کنار کارشناسان حفظ نباتات جهاد کشاورزی نحوه تله گذاری، مقدار و چگونگی محلول پاشی، جمع آوری میوههای پوسیده و دفن آن را با هدف پیشگیری و مبارزه بیولوژیک با مگس میوه تمرین کردند.
مدیرجهاد کشاورزی بابل گفت رزمایش مبارزه با آفت مگس میوه مدیترانهای به وجود ۲۴ هزار باغدار خرد و حرفهای به ویژه باغداران مرکبات اشاره کرد و گفت: افزایش جمعیت مگس میوه در سال جاری سبب شده تا احتمال خسارت زایی برای محصولات باغی از جمله مرکبات بسیار جدی قلمداد شود.
آهنگری افزود: نارنگیهای پیش رس در معرض جدی حمله مگس میوه قرار گرفته است.
وی گفت: اطلاع رسانی، برگزاری دورههای آموزشی و فنی برای مقابله با مگس میوه از ۲ ماه پیش آغاز شده و همچنان در حال انجام است، ولی اگر اهتمام جدی در باغداران ایجاد نشود و موضوع را جدی گرفته نشود با طغیان این آفت و خسارت سنگینی مواجه میشویم.
آهنگری گفت که نهادههای مورد نیاز برای مقابله با مگس میوه در بابل فراهم شده است و در بازار به اندازه کافی همه این نهادهها وجود دارد و بازرسان و ناظرین نیز بر عرضه و فروش انواع سموم و نهادههای مختلف نظارت دارند.
وی با هشدار این که در صورت هرگونه غفلت، باغداران با طغیان آفت مگس میوه مواجه خواهد شد تصریح کرد: در حالی که اگر طغیان روی دهد کاری از دست کسی بر نمیآید، ولی در شرایط حاضر آفت مگس میوه به راحتی قابل کنترل و مقابله است فقط به همکاری و توجه جدی باغداران نیاز دارد.
مهمترین میوه باغهای بابل را انواع نارنگی و پرتقال تشکیل میدهد.
مگس میوه مدیترانهای از آفات مخرب جهانی است که نسبت به سایر گونههای مگس میوه دارای دامنه میزبانی وسیعی است و میتواند بیشترین خسارت را به بار بیاورد. هلو، خرمالو، انجیر، سیب زرد، آلو و گلابی و مرکبات از جمله میزبانهای این آفت هستند.
حشره مگس میوه به طور معمول تا ۲ ماه زنده میمانند، اما اگر شرایط مساعد باشد تا ۶ ماه هم امکان زنده بودن آنها وجود دارد. وجود میزبان از جمله میوه رسیده در سر درخت یا پوسیده در پای درخت بهترین شرایط مساعد برای فعال باقی ماندن آفت مگس میوه است.
برداشت سریع و کامل تمامی میوههای مرکبات باقیمانده سال قبل و میوههای رسیده سال جاری مانند هلو، شلیل، آلوچه، ازگیل ژاپنی، گلابی و سیب برای فرار از خسارت و پیشگیری از افزایش جمعیت آفت و رعایت بهداشت عمومی باغ شامل جمع آوری و دفن هرگونه میوه ریخته شده پای درختان در عمق ۵۰ سانتی متری خاک ضروری است.
نصب تلههای جلب کننده حاوی مایع سراتراپ، فرمون و سراتینکس برای شکار انبوه، طعمه پاشی باغات آلوده با استفاده از پروتئین هیدرولیزات و حشره کش مالاتیون بر اساس دستورالعمل، ۲۰ تا ۲۵ روز قبل از رسیدن میوه، رعایت مسائل قرنطینهای شامل عدم جابجایی و نقل و انتقال میوههای آلوده از باغ آلوده به دیگر نقاط استان و کشور از نکات قابل توجه برای مقابله و جلوگیری از گسترش این آفات است.
گفتنی است، مگس میوه مدیترانهای از زیان بارترین آفات کشاورزی به حساب میآید. این آفت به دلیل تنوع در میزبانی انواع گیاهان، بسته به شرایط آب و هوایی هر منطقه به یک یا چند نوع میوه بیش از بقیه آسیب وارد میکند. آفت مگس میوه مدیترانهای به بیش از ۲۵۰ گونه گیاه از انواع میوههای درختی، بوتهای و انواع سبزی و صیفی حمله میکند