پخش زنده
امروز: -
مدیر جهاد کشاورزی نور از فعالیت ۴ ایستگاه پیش آگاهی مگس میوه مدیترانهای در باغات این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، مدیر جهاد کشاورزی نور با بیان اینکه مگس میوه مدیترانهای در درون میوههای در حال رسیدن تخم ریزی میکند و لارو آن با تغذیه از گوشت میوه سبب پوسیدگی و ریزش شدید محصول میشود، گفت: مگس میوه مدیریترانهای از آفات مخرب جهانی است که نسبت به سایر گونههای مگس میوه دارای دامنه میزبانی وسیعی است و میتواند بیشترین خسارت را به بار بیاورد.
صادق خرمانی با اشاره به فعالیت ۴ ایستگاه پیش آگاهی مگس میوه مدیترانهای در باغات این شهرستان، بر لزوم مدیریت آفت مگس میوه مدیترانهای در باغات سیاه ریشه و مرکبات تاکید کرد.
او درباره اقدامات این مدیریت برای مقابله با مگس میوه مدیترانه ای، گفت: این شهرستان دارای یک هزار و ۲۰۰ هکتار باغ مرکبات است که ۳ هکتار آن مجهز به تلههای جلب کننده فرمونی و مایع سراترپ برای شکار انبوه این آفت بوده و ۴ ایستگاه پیشآگاهی هم با نصب ۵ تله جلبکننده فرمونی و مایع سراتراپ، کار ردیابی را انجام میدهد.
خرمانی برداشت میوههای رسیده درختان را ضروری دانست و افزود: این میوهها در صورتی که برداشت نشوند و روی درخت باقی بمانند، میزبان آفت خواهند بود.
مدیر جهاد کشاورزی نور ادامه داد: هلو، خرمالو، انجیر، سیب زرد، آلو، گلابی و مرکبات از جمله میزبانهای این آفت هستند.
او با بیان اینکه حشره مگس میوه به طور معمول تا ۲ ماه زنده میماند، اما اگر شرایط مساعد باشد تا ۶ ماه هم امکان زنده بودن آنها وجود دارد، گفت: وجود میزبان از جمله میوه رسیده در سر درخت یا پوسیده در پای درخت بهترین شرایط مساعد برای فعال باقی ماندن آفت مگس میوه است.
خرمانی با تاکید بر اینکه انجام طعمه پاشی در باغات آلوده باید با نظر کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاهپزشکی باشد، افزود: طعمه مسموم با استفاده از پروتئین هیدرولیزات به میزان سه لیتر به اضافه ۲۰۰ سی سی حشره کش مالاتیون در ۱۰۰ لیتر آب انجام شود.
مدیر جهاد کشاورزی نور بهترین روش مقابله با آفات را انجام اقدامات پیشگیرانه دانست و از صاحبان باغهای مرکبات بویژه باغهای نارنگی خواست تا میوههای فاسد را از پای درختان جمع آوری و در عمق ۵۰ سانتی متری زمین دفن کنند.