اسرای اهل بیت (ع) به شام بلا میرسد
امروز ۲۹ محرم مصادف با رسیدن کاروان اسرای اهل بیت امام حسین علیه السلام به حوالی شام پایتخت حکومت یزید است.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ،کاروان اسرای کربلا از کوفه به سمت شام یا همان دمشق کنونی پایتخت امویان و کاخ یزید حرکت داده شدند و بعد از حدود ۱۷ روز به شام رسیدند و روز اول صفر وارد شهر شدند.
۲۹ محرم؛ رسیدن کاروان اسرای کربلا به شام
بیست و نهم محرمالحرام، کاروان اسرای کربلا به شام میرسد
وقتی آفتاب در روز عاشورای سال ۶۱ هجری در سرزمین کربلا غروب کرد، زمانی بود که زمین بار غم شهادت حضرت سیدالشهدا علیه السلام را بر دوش داشت. از همان زمان، اسارت خانواده امام حسین علیه السلام و همراهان ایشان در کربلا آغاز شد. عمر بن سعد کاروانی را به تعداد مشهور ۸۴ نفر از اسیران کربلا به سمت کوفه روانه کرد که در رأس آنها امام سجاد علیه السلام و حضرت زینب سلامالله علیها حضور داشتند.
اسیران کربلا در روز ۱۱ محرم یعنی یک روز بعد از عاشورا از کربلا حرکت کرده و در روز ۱۲ محرم وارد کوفه شدهاند.
یعنی شهری که مردمش ابتدا امام حسین علیه السلام را با درخواست بسیار زیاد دعوت کردند و بعد به روی آن حضرت شمشیر کشیدند و ناجوانمردانه به شهادت رساندند، در روز ۱۲ محرم شاهد ورود اسیران کربلا بودند.
همین کاروان اسیران را عبیدالله بن زیاد ملعون حدود هفت روز در کوفه مستقر کرد و در روز محرم ۱۹ به سوی شام و کاخ یزید ملعون حرکت داد.
شهر شام، شهری بود که معاویه با دستگاه حکومتی خود و تبلیغاتش بر آن حکمرانی کرده بود و مردم این شهر غالبا با سنت رسول خدا (ص) و اهل بیت (ع) آن حضرت ناآشنا بودهاند.
بیست و نهم محرمالحرام، کاروان اسرای کربلا به حوالی شام میرسد.
نگه داشتن کاروان پشت دروازههای شام
به نظر حسن بن علی الطبری، اهل بیت را سه روز پشت دروازه شام نگه داشتند، شهر را زیور بستند، به گونهای که چشمی ندیده بود.
در همین حین فردی به نام "ابراهیم بن طلحه بن عبدالله" نزد کاروان اسرا آمد و به امام زینالعابدین (ع) نزدیک شد و به دلیل کینههایی که از جراحت شمشیرهای جنگ جمل در سینه ذخیره کرده بود به آن حضرت گفت: "دیدی غلبه با کیست؟ "
حضرت فرمودند:
"اگر میخواهی بدانی غالب کیست صبر کن تا هنگام نماز، اذان و اقامه بگو، آن وقت میدانی آوازه چه کسی تا قیامت باقی است".
منبع: خبرگزاری ایسنا، مهر