منطقه آزاد اقتصادی بهعنوان دروازه ترانزیت کالا به کشورهای آسیای میانه، محور توسعه صادرات این استان است که باید برای تکمیل زیرساختهای آن تلاش کرد.
زارعی با بیان اینکه وجود منطقه آزاد اقتصادی لازمه استان مازندران است افزود: بندرامیرآباد بهشهر با توجه به مساحت هزار هکتاری و ارتباط ریلی با ۱۱ مرکز تجاری شاخصههای لازم را برای تبدیل شدن به منطقه آزاد اقتصادی دارد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وجود منطقه آزاد اقتصادی موجب رونق اقتصادی منطقه و کشور خواهد شد گفت: مازندران قطب کشاورزی کشور است و وجود منطقه آزاد اقتصادی میتواند دروازهای بسوی بازارهای منطقهای برای محصولات صادر محور باشد.
او با بیان اینکه برای ایجاد منطقه آزاد اقتصادی بندرامیرآباد انتقادهای از سوی برخی از صاحب نظران در سطح ملی وجود دارد ادامه داد: این انتقادها را درک میکنیم چرا که اکثر مناطق آزاد سطح کشور به جای اینکه منطقهای باشد برای صادرات محصولات بیشتر بدنبال واردات هستند و تراز منظم در صادرات و واردات را رعایت نمیکنند.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی گفت:باید از مزیتهای منطقه آزاد استفاده کنیم و نمیتوانیم به دلیل برخی از انتقادها، مزایای منطقه آزاد را در استان نادیده بگیریم.
زارعی تاکید کرد: به صورت جدی بدنبال مطالبه مردمی مازندران در سطح کشور برای تبدیل شدن این استان به منطقه آزاد تجاری خواهیم بود.
مازندران در استقرار صنایع تبدیلی کشاورزی فقیر است
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مازندران در استقرار صنایع تبدیلی کشاورزی فقیر است گفت: حدود ۳۰ درصد محصولات کشاورزی استان سالانه بدیلیل بنود صنایع تبدیلی کشاورزی به ضایعات تبدیل میشود.
زارعی صنایع تبدیلی در حوزه کشاورزی را بهترین راهکار برای ایجاد ارزش افزوده محصولات کشاورزی دانست و افزود: در قانون برنامه هفتم توسعه در موضوع پرداخت تسهیلات سال جاری، مجلس توجه ویژه به این موضوع کرده است.
او گفت: متاسفانه در مازندران زیر ساختهای مناسب برای استقرار صنایع دتبدیلی کشاورزی وجود ندارد که مسئولان مربوطه باید به این موضوع توجه ویژه کنند.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی همچنین از اختصاص زمین ۴۰ هکتاری در شهرستان ساری برای استقرار صنایع تبدیلی کشاورزی خبر داد و افزود: تاکنون ۲۵ مجموعه برای استقرار در این شهرک تخصصی موافقت اصولی خود را دریافت کردند.
زارعی ادامه داد: با دارا بودن ۷۰۰ هزار دام سنگین و ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار راس دام سبک از قطبهای دامپروری در سطح کشور محسوب میشود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه دامداران در سطح استان برای تامین نهادهها با مشکلات زیادی روبرو است و این موضع موجب شد تا ۳۵ درصد دامهای مولد سطح استان سر از کشتارگاههای درآورند.
او افزود: ایجاد شهرک دامپروری یکی از نیازهای ضروری در سطح استان است چرا که مازندران دارای ۱۵ هزار نفر دانش آموخته بخش کشاورزی است و میتوانند کمک شایانی به این حوزه انجام دهند.
زارعی با بیان اینکه ایجاد شهرک تخصصی دامپروری در چند سال گذشته قرار بود در سطح استان انجام بگیرد، اما به دلایلی مسکوت مانده است گفت: بدنبال جذب سرمایه گذاران برای ایجاد شهرک تخصصی دامپروری در سطح استان هستیم.