پخش زنده
امروز: -
معاون اقتصادی رئیس جمهور: بندر امیرآباد در تحقق برنامههای اقتصادی دولت جایگاه ویژهای دارد و دولت از تبدیل این بندر به منطقه آزاد اقتصادی استقبال میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، معاون اقتصادی رئیس جمهور، در حاشیه بازدید از بندر امیرآباد در شرق استان مازندران گفت: باتوجه به تقویت روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای منطقه دریای خزر از جمله ترکمنستان، قزاقستان و روسیه افقهای تجاری جدیدی پیش بینی شده که بندر امیرآباد در تحقق برنامههای اقتصادی دولت جایگاه ویژهای دارد.
محسن رضایی، افزود: در سالهای گذشته اقداماتی برای تبدیل شدن بندر امیرآباد به منطقه آزاد اقتصادی انجام شد، اما به دلیل اختلافات مسئولان و نمایندگان وقت مازندران در مجلس شورای اسلامی این طرح به سرانجام نرسید، اما دولت آمادگی لازم برای تحقق این مهم را دارد.
او گفت: بندر امیرآباد به تنهایی بر دیگر بنادر سواحل دریای خزر تنه میزند، اما متاسفانه در سالهای اخیر تحرک لازم برای رونق و توسعه آن از سوی دولتمردان وقت نبود.
نقش محوری بندر امیرآباد در تحقق برنامههای اقتصادی دولت
معاون اقتصادی رئیس جمهور ادامه داد: در یکسال گذشته اقدامات زیرساختی خوبی در بندر امیرآباد از سوی دولت انجام شد و میزان بارگیری، باراندازی و تخلیه انواع کالاهایی از ایران به کشورهای منطقه و بالعکس سرعت گرفته است.
رضایی گفت: تجارت در دهه آینده از بنادر شمالی کشور به ویژه بندر امیرآباد افزایش خواهد یافت و چند برابر گذشته میشود و باتوجه به اتفاقاتی که بین روسیه و کشورهای غربی افتاد، روسیه خواستار صادرات محصولات خود از درگاه دالانهای ایران به کشورهای مختلف جهان است و در این بین بندر امیرآباد نقش غیرقابل انکاری در تحقق این امر دارد.
او ادامه داد: ژاپن و چین هم برای صادرات کالا از طریق بنادر ایران حساب ویژهای باز کردند و برای توسعه صادرات و واردات باید زیرساختها در بندر امیرآباد را آماده کنیم.
رضایی گفت: از استاندار مازندران میخواهم طرحی به میزان ۱۰ میلیون تن تجارت کالا در سال از بندر امیرآباد را آماده کند و دولت برای تحقق این امر در سطح ملی پیگیری و اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور افزود: طی یکسال آینده تلاش خواهیم کرد که حمل یکسره بار از کشتی به کامیون و کشتی به قطار در بندر امیرآباد انجام شود تا با این کار هزینه بارگیری و تخلیه برای تاجر کاهش یابد.
او گفت: از نظر هوشمندسازی هم باید در بندر امیرآباد اقداماتی انجام شود و این بندر به آخرین فناوریهای روز تجهیز شود.
بندر امیرآباد در استان مازندران به عنوان بزرگترین بندر حاشیه دریای خزر با قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص باتوجه به سیاست گذاریهای دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم میتواند باشکوفاسازی ظرفیتها، نقش ویژهای در مقاومسازی اقتصاد کشور با توسعه تجارت بینالمللی و صادرات کالا ایفا کند. بندر امیر آباد با حدود یکهزار و ۳۰۰ هکتار وسعت و همچنین ۲۲۰ هکتار پس کرانه با دارا بودن اراضی پشتیبانی وسیع، زیر ساخت حمل و نقل مدرن چند وجهی، اسکله رو- رو ریلی و کامیون جهت ترانزیت و حمل یکسره کالا و همچنین دسترسی آسان به بازار مصرف کشورهای سی آی اس CIS با جمعیت بالغ بر ۳۰۰ میلیون به تنهایی بر تمامی پنج بندر حاشیه خزر تنه میزند و ظرفیت فوق العادهای در توسعه اقتصادی و پرش تجاری کشور دارد.
بندر امیرآباد در کنار آن که یک ظرفیت صادراتی و تجاری در منطقه به شمار میرود با دارا بودن کارخانجات متعددی همچون گچ، فولاد، کاغذ و سیلوهای متعدد از بنادر نسل سوم کشور است و عمده ۷.۵ میلیون تن کالای صادراتی کشورهای مختلف جهان از بنادر آستاراخان، آکتائو، اولیا، باکو، گوسان و ماخاچ وارد بندر امیرآباد میشود. اتصال به شبکه ریلی کشور، بهرهمندی از ۱۵ پست اسکله با ظرفیت ۷.۵ میلیون تن و بهره مندی از ظرفیت اتصال کریدور ترانزیت بین المللی شمال به جنوب (INSTC) از دیگر ویژگیهای شاخص بندر امیرآباد است.