با افزایش دما تمامی مراکز درمانی برای پذیرش افراد گرمازده و بیماران پرخطر در آماده باش قرار دارند.
پژمان عقدک با بیان اینکه گروههای آسیب پذیر مانند کودکان و سالمندان و بیماران قلبی و تنفسی در این روزهای گرم از خانه خارج نشوند، افزود: افراد در صورت لزوم خروج از منزل کلاه و عینک آفتابی و مایعات به ویژه مایعات املاح دار مانند اٌ آر اس (ORS) همراه داشته باشند و از لباسهایی که دارای الیاف پلاستیکی و رنگ تیره است، استفاده نکنند.
وی گفت: خشکی پوست، تعریق زیاد، داغ شدن بدن، از دست رفتن آب بدن به دنبال تعریق زیاد، رنگپریدگی، تنفسهای کوتاه و سطحی، اما پرسرعت و ضعیف شدن نبض افراد گرمازده به دلیل از دست رفتن آب بدن از جمله علائم گرمازدگی است و همچنین ممکن است دمای بدن در شرایط گرمازدگی به بیش از ۴۰ درجه برسد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سردرد، گشادی مردمک و گرفتگی عضلات را از جمله علامتهای فرد دچار گرمازدگی دانست و افزود: در صورت مواجهه با فرد گرمازده، ابتدا باید درجه حرارت بدن فرد را به صورت شستوشو با آب خنک و دوش گرفتن پایین آورد، همچنین باید فرد را در محیطی قرار دهیم که آفتاب نباشد و درجه حرارت پایینتر باشد، پاها را در سطح بالاتری از بدن قرار دهید.
عقدک گفت: فرد گرمازده اگر هوشیار است، باید نوشیدنیهای خنک به وی داده شود تا وضعیت او بهتر شود، همچنین اگر افراد احساس کردند توان خدمترسانی بیشتر به فرد گرمازده را ندارند با ۱۱۵ تماس بگیرند.