هزار میلیارد ریال اعتبار برای مدیریت گرد و غبار ویژه شهرستان سرخس خراسان رضوی اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار و مشاور رییس
علی محمد طهماسبی با بیان اینکه در کنار اختصاص بودجه، برنامه داشتن و پای کار بودن نیز مهمتر است افزود: اکنون ۱۳۰ شهرستان کشور درگیر چالش گرد و غبار هستند و برای حل مشکل همه اینها بودجه نداریم، اما باید تلاش خود را برای حل مشکل بکار ببریم.
وی با اشاره به اینکه تغییر الگوی کشت و مدیریت مرتع در روند بهبود وضعیت موثر است گفت: بر اساس مصوبات ستاد ملی سیاست ملی و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار باید به مدیریت مرتع بازگردیم.
دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار و مشاور رییس سازمان محیط زیست مناطق غبارخیز در کشور را ۳۵ میلیون هکتار عنوان کرد و افزود: از این میزان نزدیک به ۴۵ درصد اراضی مرتعی و حدود هشت درصد این میزان معادل ۵.۵ میلیون هکتار اراضی زراعی است که این اراضی سهم بالایی در ایجاد گرد و غبار دارند.
طهماسبی با اشاره به اینکه بهره برداری غیر اصولی از مراتع عامل مهمی در ایجاد وضعیت موجود دارد، گفت: بر اساس پروانه چرای قانونی و ظرفیت مرتعی، باید «جو» به دامداران به عنوان نهاده بدهیم تا مراتع احیا شوند.
وی با بیان اینکه کشور ایران در شرایط جغرافیایی و اقلیمی خاص قرار دارد و ۸۵ درصد کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است افزود: علاوه بر تاثیرات خشکسالی، بهره برداریهای اشتباه موجب تشدید عوارض اقلیمی و خشکسالی شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی هم در این جلسه گفت: هم اینک در حال برنامه ریزی برای برون رفت از رخدادی هستیم که طی سالهای گذشته به دلیل عملکرد اشتباه و برداشتهای غیر اصولی امروز با آن مواجه هستیم.
مهدی اله پور با بیان اینکه تامین شرایط زیستی لازم اولویت اول در شهرستان سرخس است افزود: با توجه به وقوع پدیده گرد و غبار از هفته گذشته تاکنون، پیگیریهای مضاعف برای حل و مدیریت این پدیده با حضور مقامات کشوری در خراسان رضوی در حال انجام است.