سیاه مار بلوچی ماری نادر و زهر آلود که تاکنون هیچ کس از نیشش جان سالم بدر نبرده است، در شهرستان سرباز زنده گیری و برای تهیه سرم و پاد زهر به انستیتو رازی تهران منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان ، این مار سمی شب گذشته با تلاش شش اکیپ محیط زیست و مردمی، در روستای اشکستگ از توابع دهستان کزور شهرستان سرباز زنده گیری شد.
موسی دهقان نژاد کارشناس محیط زیست و مشاور مدیر کل در جنوب استان گفت سیاه مار بلوچی برای نخستین بار در سال ۱۳۹۴ در یکی از مناطق بم پشت سراوان شناسایی و زنده گیری و پس از تحقیقات لازم در همان سال به نام سیاه مار بلوچی ثبت جهانی شد.
وی با تاکید بر اینکه سیه مار بلوچی تفاوتهای زیادی با دیگر مارهای کشور دارد گفت: این گونه مار فقط در شب فعالیت میکند ، یعنی شبگرد است و هدف را نیش میزند .
دهقان نژاد تاکید کرد: لعاب دهان این مار خیلی قویتر از مواد بی حسی کننده که در بازار وجود دارد است و کسانی که به وسیله این سیاه مار نیش می خورند هیچ دردی احساس نمیکنند.
کارشناس محیط زیست در جنوب سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در یک ماه گذشته این مار سمی باعث فوت چهار نفر شده است تاکید کرد: به دلیل اینکه پادزهر این مار زهرآلود و خطرناک موجود نیست هر کس تا حالا نیش این مار را خورده، فوت کرده است.
دهقان نژاد ادامه داد: در این مدت دو سیاه مار پس از زنده گیری به موسسه سرم سازی رازی در تهران منتقل شده اند.
وی با بیان اینکه به دلیل گرمای بی سابقه در منطقه امسال تعداد مارهای دیده شده افزایش چشمگیری داشته است،ادامه داد: مردم روستای اشکستگ از اول سالجاری تاکنون ۳۸ سیاه مار(سیاه مار بلوچی) را کشتند .
زیستگاه اصلی این مار خیلی سمی که معمولا بعد از نیمه شب از لانه اش خارج می شود، رشته کوهی بنام صلاحی کوه است، که این منطقه کاملاً کوهستانی و صعب العبور و هم مرز با کشور پاکستان است.
مردم محلی بر این باورند این مار انتقامجو است یعنی اگر کسی جفت این مار را که بهش زرد میگویند بکشد، سیاه مار برای انتقام جویی می آید.