پخش زنده
امروز: -
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان از انتقال دو توله خرس سیاه کشف شده از قاچاقچیان به پارک پردیسان سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، میرشکار افزود: دو توله خرس سیاه از یک دستگاه اتوبوس مسافربری توسط نیروهای ایست و بازرسی شهید سالاری شهرستان گناباد کشف و ضبط و پس از انجام مراحل قانونی تحویل اداره کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان شده بود.
وی تصریح کرد: در زمان تحویل گونه ها و انجام معاینات پزشکی توسط دامپزشکان و متخصصان این مرکز آنان متوجه پوسیدگی و عفونت در دندان نیش فک پایین توله خرس ماده که به نام نیکا نامگذاری شده بود، شدند.
وبی ادامه داد این خرس زیر نظر دامپزشکان و متخصصان آن مرکز تحت مراقب قرار گرفت، به مرور علاوه بر عفونت التهاب دندان و تورم در ناحیه فک بالا و پایین نیز بروز که به تشخیص متخصصان و دامپزشکان این مرکز آنتی بیوتیک تجویز و استفاده شد اما بهبودی کامل حاصل نشده است و ضرورت بررسی و انجام معاینات تخصصی مطرح شد
وی تاکید کرد به دلیل نبود امکانات و تجهیزات درمانی حیات وحش در استان تصمیم به انتقال گونه ها به کلینیک پارک پردیسان شد.
میرشکار ادامه داد: با توجه به هماهنگی ها و همکاری های شده انتقال توله خرس ها با نام های نیکا و نیما با پرواز زاهدان-تهران انجام و توله ها به پارک پردیسان سازمان حفاظت محیط زیست انتقال یافتند.
میرشکار ادامه داد: در زمان انجام معاینات پزشکی توله خرس ها در زمان تحویل، دامپزشکان علاوه بر مشکل عفونت دندان و التهاب فک بالا و پایین در توله خرس ماده( نیکا) آثاری از زخم و آزار روی فک بالایی توله خرس نر( نیما) شدند که نشان از آزار و اذیت این گونه در زمان اسارت توسط قاچاقچیان حیات وحش دارد.
میرشکار اشاره کرد: خرس سیاه، دراستان های کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان پراکنش دارد. پراکنش این گونه در استان سیستان و بلوچستان بیشتر در ارتفاعات کوه های مکران که از غرب به سمت کرمان و هرمزگان کشیده شده و از شرق به ارتفاعات مرکزی مکران در پاکستان امتداد یافته است.
وی افزود ارتفاعات بزمان واقع در منطقه شکار ممنوع بزمان، ارتفاعات کوه بیرک واقع در منطقه حفاظت شده جنگلی بیرک، ارتفاعات و زیستگاه های منطقه حفاظت شده جنگلی پوزک در شهرستان نیکشهر و قصرقند و ارتفاعات و زیستگاه های منطقه حفاظت شده باهوکلات از جمله زیستگاه هایی است که این گونه مشاهده و ثبت شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان توضیح داد: خرس سیاه، از نظر حفاظتی جزء گونه های در معرض خطر انقراض سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد و در جهان در طبقه « آسیب پذیر» (UV) فهرست سرخ IUCN قرار دارد .
وی ادامه داد زیرگونه بلوچی خرس سیاه (Ursus thibetanus gedrosianus) در طبقه « به شدت در معرض خطر انقراض» (CR) است و در پیوست کنوانسیون CITES قرار دارد.