علیرضا ورناصری مسئلهشناسی در کشور و همچنین مردمیسازی فرایند پیشرفت و توسعه را در برنامه هفتم مورد تأکید قرار داد و گفت: متأسفانه برنامه هفتم با واقعیتهای کشور فاصله دارد.
علیرضا ورناصری با بیان اینکه پس از دفاع مقدس مجموعاً شش برنامه توسعه با الگوها و مدلهای مختلف در سطح کشور به اجرا درآوردهایم، گفت: بهرغم همه تلاشهایی که توسط مسئولین انجام شد، متأسفانه به دلایل متعدد نتوانستهایم به اهدافی که در اسناد بالادستی مدنظر داشتهایم دست پیدا کنیم.
وی برنامه هفتم را نخستین برنامه در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برشمرد و اظهار کرد: این مسئله سبب میشود این برنامه از جایگاه مهم و ویژهای برخوردار باشد. رهبر انقلاب سیاستهای کلی برنامه هفتم را در شهریور سال گذشته با هدف پیشرفت توأم با عدالت ابلاغ فرمودند و به همین جهت باید از منظر عدالت به این لایحه بپردازیم.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس مسئلهشناسی در کشور و همچنین مردمیسازی فرایند پیشرفت و توسعه را در برنامه هفتم مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: متأسفانه برنامه هفتم با واقعیتهای کشور فاصله دارد و باید برای جبران سیاستهای محقق نشده شش برنامه قبلی حرفی برای گفتن داشته باشد.
وی با تصریح بر این موضوع که نقش ایران در اقتصاد جهانی و تأثیر این نقش بر سیاستهای صنعتی، تجاری، ترانزیتی، انرژی، امنیت غذایی و ایجاد اشتغال در برنامه هفتم دیده نشده است، اظهار کرد: این موضوعات در کنار ابر چالشهایی که امروز در سطح کشور داریم، مانند نظام اداری و بهرهوری پایین، ناترازی انرژی، بحران صندوقهای بازنشستگی، بحران آب، مسئله امنیت غذایی و کاهش جمعیت مسائلی هستند که باید در برنامه هفتم موردتوجه قرار گیرد.
ورناصری با اشاره به شش برنامه توسعهای که در کشور اجرایی شده است، تأکید کرد: باید برنامههای قبلی توسعه بهعنوان تجربه موردتوجه قرار گیرد و لایحه برنامه هفتم نیز با کمک همه مراجع علمی و دانشگاهی بررسی و ایرادات آن رفع شود.
*در تنظیم برنامههای پنجساله توسعه بلندپروازی کردهایم
در ادامه محمدحسن آصفری در تشریح دلایل چرایی ارائه برنامههای پنجساله توسعه در کشور گفت: برای اداره کشور باید برنامههایی تنظیم شود تا مدیران و مسئولان حوزههای مختلف اعم از سیاست داخلی و خارجی در یک مسیر و ریلگذاری مشخص حرکت کنند. اگر ریلگذاری بهدرستی در هر کشوری و بنا به تواناییهای سرزمینی انجام شود، مطمئناً میتوان به اهداف دست پیدا کرد.
وی با یادآوری این موضوع که ایران در حال یک جنگ اقتصادی است، اظهار کرد: مشکلات اقتصادی در کشور به دلیل تحریمهای ناجوانمردانه غربیها علیه ایران قابلانکار نیست و به همین جهت باید بر اساس توانمندیهای داخلی، برنامهای را تدوین و تهیه کنیم تا شاهد رشد و توسعه در همه زمینهها باشیم.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتگو با تأکید بر اینکه در تنظیم و اجرای برنامه هفتم باید اصل سوم قانون اساسی یعنی عدالت رعایت شود، بیان کرد: ازاینجهت که برنامه هفتم مسئلهمحور است، یک امتیاز ویژه محسوب میشود. برنامه هفتم قرار نیست همه مسائل کلان کشور را حل کند و چند مسئله مشخص را باتوجهبه منابع و توانمندیهای کشور قرار است رفع کند.
وی در بیان ویژگی برنامه هفتم اظهار کرد: این برنامه بیلان کاری خود را در ابتدا و انتهای هر موضوع مشخص کرده است. بهعنوانمثال در برنامه هفتم تعیین شده است امروز در حوزه راهها چه وضعیت داریم و قرار است در پایان برنامه بعد از پنج سال به چه جایگاهی دست یابیم. این امر مهم دررابطهبا موضوعات دیگری همچون مسکن هم لحاظ شده است.
آصفری با اشاره به اجرایینشدن بخشهای زیادی از برنامههای پنج سال گذشته تصریح کرد: یکی از دلایل این موضوع آن است که در تنظیم برنامهها بلندپروازی کردهایم و در واقع برنامههایی را تصویب کردهایم که در توان و قدرت دولت نبوده است.