رقابت سخت تولیدکنندگان با شرکتهایی که بانکها حامی آنان هستند
رئیس خانه صنعت و معدن جوانان استان تهران در همایش روز صنعت و معدن گفت: شرکتهایی که بانکها حامی آن هستند عرصه را بر تولیدکنندگان ما تنگ کرده اند؛ تولید کنندگان قادر به رقابت با شرکتهایی که بانکها حامی آنها هستند، نیستند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ همایش روز صنعت و معدن با حضور برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت، عزتالله اکبری تالار پشتی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، علیرضا فخاری، استاندار تهران و علی رسولیان، معاون وزیر صمت برگزار شد.
رئیس خانه صنعت و معدن جوانان استان تهران گفت: در تهران ۱۰ هزار واحد صنعتی و تولیدی وجود دارد که با مستندات و بازدیدهای متعددی که صورت گرفته، ۳۹ واحد برگزیده، انتخاب شدند. امسال سال مهار تورم و رشد تولید است که قسمت رشد تولید آن برعهده تولیدکنندگان و بهویژه تولیدکنندگان جوان است. کیفیت کالاهای ما بسیار بالا است، اما شرکتهایی که بانکها حامی آن هستند عرصه را بر ما تنگ کردند و مجال نفس کشیدن به تولیدکنندگان نمیدهند. تولید کنندگان قادر به رقابت با شرکتهایی که بانکها حامی آنها هستند، نیستند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز در جمع صنعتگران گفت: برنامهای ۴ ساله تدوین کرده ایم، با مشکلات زیادی مواجه هستیم و امیدواریم با حمایت دولت بتوانیم آنها را رفع کنیم.
آقای نجفی عرب افزود: قوانین زیادی تدوین شده است که بعضا سبب مشکلات بیشتری برای تولیدکنندگان شده مانند تولید رقابت پذیر، برخی از این قوانین برای تصحیح اقتصاد به وجود آمد، اما این قوانین فضای اقتصادی ما را نه تنها رفع نکرد بلکه ملتهب هم کرد.
وی با تاکید بر لزوم حذف کارت بازرگانی گفت: کارت بازرگانی از سال ۱۳۳۴ برای مدیریت حوزه تجارت و صادرات بوجود آمد؛ این کارت از حدود دو سال پیش در سامانه جامع تجارت صادر و تمدید میشد؛ در حال حاضر دریافت آن بیش از ۶ ماه به طول میانجامد امروز میتوان گفتنیازی به داشتن کارت بازرگانی نیست بطور نمونه کشور همسایه ما ترکیه کارت بازرگانی ندارد و این موضوع را از مسئولان مطالبه خواهیم کرد که کارت بازرگانی حذف شود.
رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: مشخص است که در ۴۳ سال نتوانستیم با قیمت گذاری دستوری عرضه و تقاضا را تنظیم کنیم و به همین دلیل با همکاری اندیشکده شریف، طرحهای مستند آماده شده تا قیمت گذاری دستوری حذف و جایگزین آن لایحهای تنظیم شده، که تقدیم مجلس میشود. این لایحه شامل لبنیات، خودرو، آرد، نان، قند و شکر، دارو، صنعت، فولاد و صنایع لوازم خانگی است.
نجفی عرب گفت: قیمت گذاری دستوری باعث رکود ۸۰ واحد تولیدی کوچک شده و امیدواریم این لایحه بتواند در رفع مشکلات این حوزه موثر واقع شود.
علی رسولیان معاون وزیر صمت هم دیگر مهمان این همایش گفت: در استان تهران اقدامات موثری در حوزه شهرکهای صنعتی اتفاق افتاده است. در یک سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ هکتار زمین برای توسعه واحدهای صنعتی قرار گرفت. بخش عمدهای از پروژه صنعت برق برای تأمین انرژی شهرکهای صنعتی راهاندازی شد.
وی افزود: دولت مجوز ساخت ۴۰ شهرک صنعتی را صادر کرده است. علاوه بر این باید به دانش بنیان شدن مراکز نیز کمک کنیم.
رسولیان اضافه کرد: همچنین کارگاههای صنعتی برای فعالان اقتصادی در نظر گرفته شده که مجموع آن شهرکهای صنعتی خوانده میشوند.
وی گفت: بنگاهها باید شیوه حکمرانی خود را تغییر دهند به این ترتیب که زیست بوم آنها تغییر کند.
آقای علیرضا فخاری استاندار تهران نیز در جمع تولیدکنندگان برتر گفت: صنعتگران موتور محرک تولید ملی هستند و اگر قرار باشد کشوری را بر اساس عملکرد بسنجند سهم صنعت چشمگیر است.
وی افزود: در بازدیدهای دوشنبههای صنعتی با حضور در واحدهای صنعتی متوجه شدیم با خلا ارتباط و پیوستگی بین واحدهای صنعتی مواجه هستیم، فاصله بین تصمیم گیران با تولید کنندگان باید کم و از سر راه برداشته شود.
استاندار تهران گفت: استان تهران حدود ۴۷ درصد سهم صنعت کشور را داراست و تغییر واحدها از واحدهای صنفی به صنعتی در دستور کار است.