وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در دفاع از صلاحیت خود برای تصدی این وزارتخانه گفت: آن چه رسالت خود تعریف کرده ام این است که سرباز نظام و رهبری هستم و در طول سالیان پس از انقلاب هیچ گاه برخلاف مسیر نظام انقلاب و رهبری و ولایت مداری حرکت نکرده ام.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان گفت : سخنان خود را در حوزه های سیاست های مدیریتی و ارزیابی عملکرد و همچنین ارائه پنج برنامه راهبردی در حوزه ورزش و پنج برنامه راهبردی در حوزه جوانان آغاز خواهم کرد .
صالحی امیری سیاست نخست خود را حاکمیت اخلاق و آموزه های دینی در همه سطوح مدیریتی دانست .
وی افزود: مدیریت نیازمند انگیزش و باور و دوران بایدها و نبایدها به پایان رسده است .
صالحی امیری گفت: سیاست دوم پرهیز از نگاه سلیقه ای و روزمرگی است ما امروز نیازمند تعامل با شورایعالی انقلاب فرهنگی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس شورای اسلامی هستیم که این نگاه مهمترین عامل موفقیت در دستگاه ورزش است .
وی افزود: محور سوم مورد نظر من ثبات و آرامش در این وزارتخانه و پرهیز از تصمیمات احساسی و لحظه ای است چرا که در هشت سال گذشته با این نوع تصمیمات هزینه های زیادی پرداخت کرده ایم؛ ما نیازمند ثبات و برنامه ریزی هستیم.
وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان سیاست چهارم خود را گردش مدیریت به جای ریزش مدیریت بیان کرد و گفت: همه مدیران در کشور دارای تجربیات موفق هستند که نباید نادیده گرفته شود.
وی افزود: در دوران مدیریت کوتاه خودم هیچ ریزش مدیریتی نداشتیم و از همه مدیران باتجربه استفاده کردم.
صالحی امیری پرهیز از رفتار و عمل سیاسی را برنامه محوری پنجم خود دانست و گفت: سیاست زدگی دستگاه ها را به سوی بی ثباتی می برد و با تلاش برای حرکت وزین ملی در مقابل سیاست زدگی داریم .
وی افزود: انتخاب معاونان و مدیران متخصص،کارآمد و نام آشنا بر همین اساس بوده است .
وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان تکریم و تعامل همه جانبه با مجلس را سیاست قطعی دولت و دستگاه ورزش برشمرد و تاکید کرد هیچ دستگاهی نمی تواند بدون همدلی و همکاری با این دستگاه ها به موفقیت برسد.
وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان گفت: تمام تلاش من در مدتی که سرپرست این وزارتخانه بودم پرهیز جدی از حاشیه و توجه اساسی به متن بود .
سیدرضا صالحی امیری در ادامه سخنان خود گفت: بنده به عنوان کسی که بیش از سه دهه مدیریت استراتژیکی در کشور داشتم می دانم اگر کسی بخواهد در وزارت ورزش و جوانان موفق شود ، باید به شدت از حاشیه پرهیز کند.
وی افزود: بنابراین من هیچ گاه در حاشیه قرار نگرفتم و تلاش کردم دستگاه بزرگ ورزش را به سمت اهداف بلند خود هدایت کنم
وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان ادامه داد: جوانان و ورزش دو ظرف بزرگ، مستقل اما مرتبط با هم هستند که هر یک از این دو ظرف بزرگ می توانند مایه تحول کشور شوند.
صالحی امیری گفت: رابطه میان ظرف ورزش و ظرف جوانان رابطه میان یک روحانی با دین و فرهنگ و یک دانشگاه با علم است .
وی افزود: بیش از 90 درصد قهرمانان ما در عرصه های ملی و بین المللی جوان هستند و ما دارای ظرفیت 23 میلیون جوان در کشور هستیم .
سید باقر حسینی افزود:وزیر پیشنهادی اگر رای اعتماد نمایندگان را کسب کرد باید توجه کند که مسئولیت خطیری را عهده دار شده است زیرا در بحث ورزش و جوانان به ویژه در حوزه جوانان توجه کمتری را شاهد بودیم و همه دغدغه مسئولان این وزارتخانه به مسائل ورزشی صفر بوده است .
وی اضافه کرد : بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی ریشه در نبود اهتمام به امور جوانان دارد و اگر جامعه ای پویا می خواهیم باید به مسائل جوانان که امیدهای ملت هستند توجه بیشتری داشته باشیم .
حسینی گفت: مخالفت بنده مربوط به برنامه آقای صالحی امیری است نخستین اشکال این است که وی هیچ گونه سابقه مدیریت ورزشی ندارد و وجود مدیر آگاه که از نزدیک مشکلات ورزش را لمس کرده باشد ضروری است .
وی افزود : با مطالعه ای که در برنامه وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان داشتم سوالاتی مطرح شد که انتظار دارم آقای صالحی امیری به طور صریح پاسخ دهد .به عنوان نماینده مردم منطقه مرزی سیستان وبلوچستان می پرسم جایگاه ورزش و جوانان مناطق محروم و روستایی در برنامه آقای صالحی کجاست ؟
این نماینده مجلس گفت : احیا و بازسازی اخلاق و فرهنگ در عرصه ورزش از اولویت ها در برنامه آقای صالحی آمده است سوال من از وی این است چگونه می تواند بی اخلاقی موجود در ورزش به ویژه فوتبال که موجب پرداختن هزینه های گزاف شده است ریشه کن کند ؟
حسینی با اشاره به اینکه امروز شاهد خانه نشینی پیشکسوتان ورزشی و قهرمانان ملی هستیم خطاب به آقای صالحی گفت : چگونه و به چه شکلی می خواهید اخلاق و جوانمردی این سرزمین را برای جوانان الگو سازی کنید تا به چنین سرنوشتی دچار نشوند و جایگاه جوانان با عنوان امید های این ملت و نظام در برنامه شما کجاست ؟
وی افزود : وزارت ورزش و جوانان بعنوان متولی پیگیری امور جوانان از دستگاهها ، چگونه و با چه روشی این پیگیری ها را برای آینده سازان جامعه اسلامی انجام خواهد داد .
این نماینده مجلس گفت : درباره اهمیت ورزش همگانی که در سایه ورزش قهرمانی قرار گرفته تاکنون هیچ برنامه مدونی ارائه نشده و در برنامه آقای صالحی نیز در این باره چیزی ارائه نشده است همچنان که در خصوص ورزش های بومی و محلی و حمایت ازجوانان و اشتغال آنان ، سازمان های مردم نهاد ، تشکل های امور جوانان و مراکز تخصصی ازدواج و جوانان ، که باید مورد توجه جدی باشد در برنامه بیان نشده است .
حسینی اضافه کرد:آقای صالحی آیا به اختلاف قابل توجه سرانه ورزش در ایران با دیگر نقاط دنیا و نیز تبعیض سرانه اختصاص یافته در مناطق برخوردار با مناطق دور دست و محروم توجه کرده اید ؟ آنچه که در برنامه شما آمده کلی گویی است که لازم است شفاف سازی کنید .
وی گفت : برنامه شما برای تکمیل طرح های نیمه تمام و فضاهای آموزشی با توجه به کمبود بودجه چیست ؟
حسینی خطاب به وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان افزود : در برنامه شما معیارهای شایسته سالاری و بکارگیری مدیران توانمند ولایق در قسمت های مختلف مدیریتی و فدراسیون ها نیامده است طوری که هم اکنون یکی از فدراسیون های ورزشی کاملا خانوادگی است و پدر ، پسر ، همسر و دیگر فرزندان آن را در اختیار گرفته اند که در برنامه به آن توجهی نشده است.
بیات نماینده ساوه، مخالف وزیر ورزش و جوانان
نماینده مردم ساوه در گلایه از رئیس جمهور گفت: آقای رئیس جمهور شما اعتقاد به شایسته سالاری و اعتدال داشتید اما عملکرد تعدادی از وزرا در سه ماه اخیر در عزل و نصب ها خلاف این را نشان داده است.
شهلا بیات مخالف وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان با تسلیت شهادت اعضای نیروی انتظامی در شرق کشور با بیان اینکه عزل و نصب حق وزیر است گفت: ریشه عزل و نصبها سمت و سویی سیاسی داشته و گاهاً بر اساس روابط فامیلی و دوست های قدیمی صورت می گیرد و به تنها چیزی که توجه نمی شود شایسته سالاری و انتخاب افراد اصلح بر اساس تخصص و تعهد است.
بیات افزود: آیا می توان این گونه مشکلات مردم در زمینه های اقتصادی و اشتغال را حل کرد؟ آیا این بر خلاف شعار اعتدال نیست؟
نماینده مردم ساوه و زرندیه در ادامه گفت: اکثر مراجعان به دفاتر نمایندگان خواستار حل مشکلات اقتصادی و اشتغال هستند در صورتی که این وظیفه نماینده نیست که برای مردم شغل پیدا کند و یا مسائل مالی آنها را حل کند، بلکه وظیفه نماینده، قانون گذاری صحیح و نظارت بر اجرای صحیح قانون است.
وی اضافه کرد: نمایندگان می توانند فقط مشکلات را برای دولت از تریبون مجلس بازگو کنند و همانطوری که قبلاً مطرح می شد قسمت عمده مشکلات کشور ناشی از سوء مدیریت هاست.
بیات افزود: درخواست من از دولت این است که با مدیران لایق، با کفایت، توانمند، متخصص و متعهد و پر انرژی و به دور از حاشیه های سیاسی در جهت حل مشکلات مردم و شعارهای انتخاباتی حرکت کند.
وی در مورد ورزش گفت: بهتر است از خود بپرسیم در اجرای سخنان حضرت امام و مقام معظم رهبری در رابطه با فعالیت های ورزشی و جوانان که مدتی طولانی از آن می گذرد چقدر موفق بوده ایم و ورزش چقدر در خدمت مردم بوده است و جلوی آسیب های اجتماعی را گرفته است و چقدر توانسته جلوی بیماری های جسمی و روحی را بگیرد و یا در اجرای بند سوم اصل سوم قانون اساسی یعنی آموزش و پرورش تربیت بدنی رایگان برای همه در تمام سطوح و تسهیل و تأمین آموزش عالی میزان موفقیت دولت ها در دوره های مختلف به چه میزان بوده است.
نماینده مخالف وزیر پیشنهادی ورزش در ادامه با بیان اینکه در اجرای سند چشم انداز 20 ساله در امر ورزش و جوانان تا کنون چقدر موفق بوده ایم در حالی که مهمترین سرمایه هر کشور سرمایه انسانی آن است اضافه کرد: جوانان مقاوم ترین و اصلی ترین نیروهای اجتماعی محسوب می شوند، در حمایت از جوانان در زمینه های اجتماعی، اقتصادی و نیازمندی های آنان به چه میزان موفق بوده ایم که مرتب از آنها می خواهیم ازدواج کنند.
وی گفت: به چه میزان به سند چشم انداز 20 ساله در برخورداری از سلامت، رفاه، امنیت غذایی و تأمین اجتماعی، فرصت های برابر، توزیع مناسب درآمد، نهاد مستحکم خانواده به دور از فقر، فساد و تبعیض و بهره مندی از محیط زیست و نقش ورزش در پیشگیری از بیماری ها و تقویت سلامت انسان ها و توانمندسازی جوانان در مناطق کم برخوردار و ایجاد فرصت های برابر از امکانات را فراهم کنیم در حالی که درباره جوانان تا کنون نیز شعار داده ایم تا عمل.
وی ورزش را یکی از پایه های اصلی سلامت مردم دانست و گفت: کم توجهی به ورزش همگانی و عدم حمایت عملی، ضعف در فرهنگ سازی مناسب موجب به خطر افتادن سلامت جامعه شده است. بیماری هایی چون سندرم متابولیک، فشار خون، چربی بالا، بیماری های جسمی و روحی، افزایش یافته که نتیجه بی توجهی و کم توجهی به ورزش است.
بیات اضافه کرد: حتی در مدارس هم فعالیت های ورزشی مورد بی مهری قرار گرفته است به خصوص در مدارس غیرانتفاعی که مثل قارچ رشد کرده اند چون فرهنگ سازی مناسبی از زمان کودکی درباره ورزش صورت نمی گیرد زمانی که این کودکان بزرگ می شوند به ورزش توجه نمی کنند.
وی گفت: در فعالیت های ورزشی بانوان که تقریباً 50 درصد جمعیت کشور هستند ما وضع خوبی نداشته ایم حتی در زمینه ورزش های همگانی چه رسد به ورزش های حرفه ای و قهرمانی و در مورد سالمندان مراکز مناسب ورزشی برای آنان نداریم.
بیات در ادامه اضافه کرد: متأسفانه تا کنون توجه ما فقط به ورزش قهرمانی بوده است آن هم نه به طریق صحیح به همین دلیل است که یکی از علل بالا بودن آسیب های اجتماعی است.
وی گفت: توزیع نامناسب و نامتوازن بودجه ورزشی در سطح استان ها و توجه ویژه به مراکز استان باعث شده تا اکثر شهرستان ها در ورزش های حرفه ای همگانی و قهرمانی مشکل دارند و اکثر پروژه های ورزشی در شهرستان ها نیمه تمام مانده است و نیازمند حرکت بسیجی برای تکمیل دارند.
وی گفت: آقای دکتر صالحی من دقیق و کامل برنامه شما را مطالعه کرده ام به نظرم در موارد ذکر شده ، کلی صحبت شده است ، راهکارهای ارائه شده کلی است و چه ضمانت اجرایی وجود دارد برای اینکه این برنامه ها عملیاتی بشود در حالی که ما نمی توانیم بر اساس کلی گویی ها رأی اعتماد بدهیم.
نماینده بوکان در موافقت با وزیر پیشنهادی ورزش
نماینده بوکان در موافقت با وزیر پیشنهادی ورزش و امور جوانان رفع بی عدالتی را از اهم برنامه های صالحی امیری برشمرد و گفت: یکی از اتفاقاتی که در ورزش کشور افتاده این است که اختلاف سرانه فضای ورزشی بین کمترین و بیشترین 30 برابر است.
عثمانی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی افزود: در حوزه انتخابیه من سرانه ورزشی بعضا کمتر از 20 سانتی متر است.
وی گفت: بیشتر مخالفان وزیر پیشنهادی کسانی هستند که این دغدغه را ندارند.
این نماینده مجلس نهم یکی دیگر از برنامه های وزیر پیشنهادی ورزش و امور جوانان را مبارزه با مافیای ورزش برشمرد و افزود: مافیای ورزش امروز دست به دست هم داده اند که نگذارند صالحی وزیر شود.
عثمانی گفت: سوابق اقای صالحی نشان می دهد که مبارزه با مافیای ورزش در صدر برنامه های اوست.
وی، جلوگیری از سیاسی کاری در ورزش را از دیگر برنامه های وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان خواند و افزود: بیشتر مخالفان صالحی، مخالفان سیاسی هستند.
نماینده مردم بوکان گفت: ورزش سیاسی نیست، سیاسی اش نکنید، مخالفت ها با صالحی از نوع سیاسی است در حالی که وزارتخانه وی باید غیر سیاسی باشد.
عثمانی، یکی دیگر از برنامه های وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان را جلوگیری از محرومیت ورزش روستایی و مناطق محروم دانست و افزود: من از یک حوزه محروم هستم ، روستاییان ما لنگ یک توپ فوتبالند ولی در تهران و اصفهان میلیاردها میلیارد به یک ورزشکار خاص می دهند.
وی، اخلاق در ورزش را از دیگر برنامه های اصلی صالحی برشمرد و گفت: ورزش ما از اخلاق فاصله گرفته است و کسی را می خواهد که اخلاق را به عرصه ورزش برگرداند.
نماینده مردم بوکان، مشارکت دادن زنان در ورزش را از دیگر برنامه های وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان خواند و افزود: عمومی کردن ورزش از طریق توسعه ورزش همگانی نیاز امروز جامعه است.
وی، توجه به ورزش جانبازان را از برنامه های اقای صالحی اعلام کرد و گفت: تیم جانبازانی داریم که لنگ هزینه شرکت در مسابقات است.
عثمانی گفت: کاهش تدریجی مالکیت و تصدی گری دولت در بخش ورزش از اهم برنامه های وزیر پیشنهادی است.
نماینده مردم بوکان در مجلس افزود: ما در همه مسائل در کشور آموزش داریم، ولی برای خانواده، زن و شوهر اموزشی نداریم .
وی گفت: یکی از برنامه های صالحی این است که اموزش خانواده را در بین جوانان عملیاتی می کند که منجر به کاهش طلاق می شود.
سخنان نماینده دهلران موافق وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان
نماینده دهلران گفت: امروز دنیا در راهبرد نوین خود بحث سرمایه اجتماعی را به عنوان محوری ترین راهبرد در دستور کار قرار داده و قشر جوان و بالندگی جوانان را بعنون راهبردی اساسی برای دستیابی به اهداف توسعه ملی دنبال می کند.
علی محمد احمدی به عنوان موافق وزیرپیشنهادی ورزش و جوانان با اشاره با اینکه جمعیت کشور ما جوان است افزود: با توجه به جمعیت جوان کشور ما بهره گیری منطقی ، اصولی و عقلایی از این سرمایه ملی در سایه برنامه ریزی و اهتمام جدی مردم و مسئولان وزارتخانه های تخصصی و اجرایی را می طلبد.
این نماینده موافق ادامه داد: بر خلاف سایر وزارتخانه ها که عموما اهداف و راهبردهای تک بعدی را دنبال می کنند در حوزه ورزش و جوانان سه مقوله نشاط ملی ، غرور ملی و سرمایه ملی تواما ً باید دنبال شود.
احمدی اظهار داشت: آنچه در سخنان مخالف وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان مطرح شد جز ایراد در سابقه ورزشی وی چیز دیگری نبود.
نماینده دهلران اضافه کرد: مسئله دیگری که مطرح شد عموما سوالاتی بود که در هفت راهبرد مشخص و برنامه های عملیاتی آقای صالحی به آنها پاسخ داده شده است.
وی گفت: واقعیت این است که اگر ما بخواهیم از فرصتها برای پیشرفت کشورمان استفاده کنیم باید با درایت و تیز هوشی مراقب باشیم تا زمان را از دست ندهیم.
احمدی با اشاره به اینکه سه ماه است مهمترین وزارتخانه ما که متولی موضوع ورزش است وزیر ندارد افزود: فقط جامعه اروپا ( OCD) چیزی حدود 4 میلیون اشتغال مستقیم ایجاد کرد ه است.
این نماینده موافق گفت: باید با دقت و هر چه سریعتر تکلیف این وزارتخانه مهم واساسی را روشن کنیم.
وی با اشاره به اینکه در تحولات جهانی ورزش پدیده ی جدید است گفت : نه تنها نشاط بلکه بالندگی، اقتدار ملی در گرو حضور در عرصه های بین المللی است .
احمدی گفت: شما امیدی که در شش ماه گذشته از پیروزی تیم های ملی فوتبال ، والیبال ، کشتی و راهیابی به جام جهانی و سایر عرصه ها ایجاد شد و نشاطی که در جامعه به همراه داشت دیدید.
نماینده دهلران در ادامه سخنان خود افزود: جوانان سرمایه های ارزشمند ما هستند که باید فردای پرامید این کشور بزرگ را اداره کنند.
احمدی گفت: طبیعی است که ما باید بدون هیچ پیش داوری و قضاوت قبلی برنامه آقای صالحی را ملاحظه کنیم .
وی همچنین به هفت راهبرد در برنامه های صالحی اشاره کرد و افزود: زمینه سازی اجرای منشور تربیتی نسل جوان و ساماندهی امور جوانان با توجه به ظرفیت ها ، تعمیم ورزش از طریق توسعه ورزش همگانی و مهندسی مجدد ورزش قهرمانی ، اصلاح اساسنامه فدراسیون ها ، زمینه سازی برای رشد فکری و علمی و توانمند سازی و ارتقای مشارکت جوانان ، احیا و بازسازی اخلاق و فرهنگ در عرصه ی ورزش و جوانان ،مدیریت ستادی عرصه های مختلف مرتبط با نیازهای اساسی جوانان و رفع تبعیض و ایجاد نگرش عدالت محور در توزیع بهینه امکانات و منابع، هفت راهبردی هستند که در برنامه های آقای صالحی دیده می شود.
این نماینده موافق همچنین با بیان اینکه زنان و بانوان نیمی از جمعیت ما را تشکیل می دهند اظهار داشت : حضور بانوان در عرصه های ورزشی اقتدار ملی را نشان می دهد اما متاسفانه ما نتوانسته ایم این فرصت را برای نسل جوانان و بانوان ایجاد کنیم.
احمدی تصریح کرد : رویکرد اساسی آقای صالحی توجه به جوانان و بانوان است .
وی با اشاره به سوابق آقای صالحی گفت: ما در گذشته هیچ گاه دکترای علوم ورزشی در راس سازمان تربیت بدنی یا ورزش نداشته ایم و عمدتا افرادی مدیریت این حوزه را بر عهده داشتند که سابقه تلفیقی از مدیریت در حوزه های مختلف را تجربه کرده بودند.
نماینده دهلران افزود: امروز هم ما نباید انتظار داشته باشیم که حتما باید وزیر ورزشمان دکترای علوم ورزش باشد.
احمدی با بیان اینکه آقای صالحی تلفیقی از سوابق علمی و اجرایی دارد گفت: وی 19 سال سابقه مدیریتی موفق در عرصه های فرهنگی و اجرایی و 8 سال سابقه پژوهشی دارد.
وی با اشاره به تالیفات و مقالات آقای صالحی افزود: وی مدیر گروه آموزشی در دانشگاه ، رئیس کمیته اجتماعی شورایعالی امنیت ملی و معاون پژوهشی فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک بوده است.
سخنان نماینده بندرعباس موافق وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان
نماینده بندرعباس و ابوموسی گفت: آنچه که امروز مرا وا داشت به دفاع از آقای صالحی امیری بپردازم این است که در شرایط فعلی نیاز است از وی دفاع شود و احساس کردم مظلوم واقع شده است.
محمد آشوری در موافقت با وزیر پشنهادی ورزش و جوانان افزود: نه عقد اخوت با کسی بسته ایم و نه دین خود را برای دنیای آقای صالحی فدا می کنیم و آنچه که در جلسات مختلف مطرح شده این است که اگر شبهه ای در خصوص فردی وجود دارد، حتما باید رفع شود و در رفع شبهات نیز باید به مستندات اساسی تکیه کرد.
وی گفت: سوابق صالحی مشخص است و توانمندی های وی نیز در مجموع دورانی که در وزارت اطلاعات و جاههای دیگر داشته اند ، مشخص است .
نماینده موافق افزود: نگاه آقای صالحی ، راهبردی است و در جایی که وی مسئولیت داشته همین نگاه را داشته است.
آشوری اضافه کرد: بنده شناخت 25 ساله خودم از آقای صالحی را برای شما بیان می کنم، تا نمایندگان با دقت و بصیرت رای دهند و به گونه ای عمل شود که حق ،عدالت و انصاف را رعایت کنیم.
وی گفت: نگاه راهبردی وی به مسائل مدیریتی در ابعاد و عرصه هایی که وی مسئولیت داشته مشخص است.
نماینده موافق افزود: در 2- 3 ماهه اخیر که وی سرپرستی وزارت ورزش و جوانان را پذیرفته است حکایت از ایجاد نوعی آرامش در درون سازمان متلاطم بود که در جریان کم و کیف آن قرار داریم .
آشوری اضافه کرد : سازمان ورزش ، سازمانی متلاطم ، آسیب پذیر و پر چالش بود و آقای صالحی با آسیب شناسی دقیق مسائل ، برای این سازمان برنامه راهبردی و عملیاتی دارد.
وی گفت: بنده همواره تلاش کرده ام که همواره بر مدار عقلانیت و اعتدال حرکت و به حجت شرعی و عقلی عمل کنم .
نماینده موافق افزود : برخی از دوستان به بنده ایراد گرفته اند که چرا از آقای صالحی دفاع می کنی ؟ و بنده در پاسخ گفتم ما بر مدار تشخیص که مبتی بر مستندات است عمل می کنیم .
آشوری اضافه کرد: بنده به عنوان فردی که سالیان سال در حوزه های مختلف ، سیاسی ، امنیتی و نظامی کار کرده ام این شبهات کم بود و برای رسیدن به حجت عقلی و شرعی بررسی هایی انجام شد.
وی گفت: در جلسه ای که خدمت آقای انصاری ، نادران و صالحی بودیم بنا بر این شد که موضوعات مطرح شده را مورد بررسی قرار دهیم .
نماینده موافق افزود : یکی از موضوعات ،انفجارات در خوزستان در سنواتی که آقای صالحی مسئولیت اداره کل اطلاعات استان خوزستان را داشته اند مطرح شد ، که این اتفاقات منجر به دستوری از طرف مقام معظم رهبری برای عزل وی شده است.
آشوری اضافه کرد : ما در این باره بررسی های مختلفی انجام داده ایم و دفتر بازرسی مقام معظم رهبری ، جناب آقای ناطق نوری ماموریت پیدا کردند که این موضوع را بررسی کنند.
وی گفت : بر اساس بررسی ها ، این اتفاقات منجر به عزل آقای صالحی نشده است.
نماینده موافق افزود: مسیری که در این زمینه طی شده منجر به عزل آقای صالحی نشده است و بعد از این ماجرا وی در روند انجام خدمت، مسئولیت های مختلف و بالاتری نیز به وی داده شده است که حکایت از این دارد که دقت صورت گرفته است.
آشوری اضافه کرد: همچنین فردی از آقای صالحی به دادسرای نظامی شکایت می کند که مدارک آن موجود است.
وی گفت: دادیار شعبه 13 دادسرای نظامی تهران این موضوع را مورد بررسی قرار می دهد و تأکید می کند بازداشت غیرقانونی است و قرار منع پیگرد صادر می کند.
نماینده موافق افزود: موضوع بعدی فساد سازمان یافته ای است که آقای نادران به آن اشاره کردند، مجموعه پرونده ای موصوف به بیمه ایران است و آقای نادران اوراق بازجویی اش را در ابتدای مطرح شدن این شبهه به بنده دادند و بنده نیز آن را با دقت مطالعه کردم.
آشوری اضافه کرد: اقرارهایی که متهم درباره بحث های مختلف مطرح کرده است، اثبات نشده است و وقتی موضوعی اثبات نشده نمی تواند مبنای قضاوت قضایی باشد.
وی گفت: افرادی که با مصاحبه روانی و بازجویی آشنایی دارند می توانند داوری و قضاوت کنندکه برخی از ادعاهایی که در این پرونده شده است، محلی از اعراب ندارد.
نماینده موافق افزود: موضوع بعدی نامه ای است که قاضی پرونده بیمه ایران، آقای خراسانی به آن اشاره کرده است، اگر کسی رشوه گرفته باشد و یا لغزشی در مسائل مالی داشته است و یا در پرونده ای از وی نام برده می شود، طبیعی است که باید به دادگاه احضار و محاکمه شود.
آشوری اضافه کرد: آقای صالحی در این ارتباط نه تنها احضار نشده است بلکه قاضی پرونده نیز در نامه ای این گونه پاسخ می دهد که "جنابعالی جزو متهمان پرونده ایران نبودید و هیچ پرونده اتهامی نیز در این داستان نسبت به شما وجود ندارد".
وی گفت: موضوع بعدی بحثی است که درباره آقای صالحی در فتنه 88 مطرح می شود.
نماینده موافق افزود: گرایشات آقای صالحی مشخص بوده و هست و در این باره بررسی هایی از طریق وزارت اطلاعات و همچنین برخی از اعضای دفتر مقام معظم رهبری انجام شد.
آشوری اضافه کرد: از معاون سابق وزارت اطلاعات که امروز در دفتر مقام معظم رهبری مسئولیت دارد خواستم که در این خصوص برای تنویر افکار عمومی نکاتی را بیان کند.
وی گفت: وی در مکه بود و اعلام کرد در برخی سایت ها مطرح شده که آقای صالحی از عناصر فعال در موضوع فتنه 88 بوده اند و بنده در این رابطه باید شهادت دهم که آقای صالحی در زمان فتنه 88 ارتباط خود با ولایت و رهبری را قطع نکرده است و از هر گونه تلاش برای تعدیل عناصر تندرو و برخورد با آنها مضایقه نکرده است.
این نماینده موافق افزود: آقای صالحی به هیچ وجه در حرکت های خیابانی و اغتشاشات بعد از فتنه 88 نه تنها حضور نداشته است بلکه مخالفت خود را نیز با این گونه حرکات اعلام کرده است.