دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور : رویکرد دولت سیزدهم حمایت از تولید ملی و پشتیبانی از واحدهای تولیدی و رفع موانعی است که در اختیار دستگاه ها قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان ، دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور در نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خوزستان از مهلت ۲ ماه برای بانکها برای تعیین تکلیف واحدهای تولیدی در تملک خبر داد و گفت: ایجاد ساز و کار فرابورس در استان خوزستان به منظور تسهیل شدن تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع پایین دست، ضروری است.
محمدباقر آقاعلیخانی بیانکرد: با ایجاد ساز و کار فرابورس در استان صنعتی خوزستان امکان تهیه مواد اولیه واحدهای تولیدی بزرگ و پایین دستی فراهم میشود، این موضوع از ستاد تسهیل کشور برای عملیاتی شدن در خوزستان دنبال خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه به طور معمول واحدهای صنعتی باید مواد اولیه خود را از بورس تامین کنند گفت: طبق اعلام متولیان برخی صنایع خوزستان، امکان تهیه مواد اولیه مورد نیاز در داخل استان از طریق بورس با محدودیتهایی روبهرو است؛ لذا میبایست مواد اولیه را از استانهای دیگر تامین کنند که هزینههای متعددی بخصوص در زمینه حمل کالا را به تولیدکنندگان تحمیل میکند.
آقاعلیخانی اظهار کرد: ایجاد ساز و کار فرابورس در خوزستان، امکان تهیه مواد اولیه در داخل استان برای تولید کنندگان را تسهیل میکند.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده صنایع از تکنولوژیهای روز دنیا بیان کرد: بخش زیادی از صنایع کشور با فناوریهای جدید کار نمیکنند.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور ادامه داد: متاسفانه بسیاری از صاحبان صنایع در زمانی که قیمت انرژی کم بوده کارخانههای انرژی بر احداث کردند که در حال حاضر این کارخانهها با افزایش قیمت انرژی با مشکلات زیادی روبهرو هستند.
آقاعلیخانی با اشاره به اهمیت تولید برق صنایع از انرژیهای طبیعی افزود: در تلاش هستیم که از انرژیهای طبیعی برای تامین برق صنایع استفاده کنیم، به عنوان مثال یک هیات فنی و مهندسی در حال بررسی ظرفیتهای شهرستان ماهشهر به منظور ایجاد زمینه لازم برای تامین برق صنایع پتروشیمی از انرژی بادی است.
وی با بیان اینکه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، مرجع کمک به واحدهای تولیدی کشور است افزود: اگر مشکلی در تصمیم گیریهای این ستاد وجود داشته باشد دستگاههای ناظر پیگیری میکنند.
آقاعلیخانی یادآورشد: شرایط کشور در حال حاضر به گونهای است که دستگاههای ناظر نیز از این ستاد برای دفاع از تولید کننده حمایت میکنند.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور با بیان اینکه سه هزار واحد تولیدی در تملک بانکها هستند گفت: بانکها اگر توانایی اداره یک واحد تولیدی را ندارند نباید آن صنعت را در تملک خود قرار دهند و به چرخه تولید کشور خدشه وارد کنند.
وی افزود: بانکهای عامل ۲ ماه فرصت دارند که واحدهای تولیدی در تملک خود را تعیین تکلیف کنند.
وی در بخش دیگری از این نشست بیان کرد: به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه، میزان سرمایه در گردش مورد نیاز صنایع نیز افزایش یافته که طبق بخشنامه شورای پول و اعتبار، بانکها برای تامین نقدینگی صنایع باید همکاری کنند.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور با اشاره به تاکید رییس جمهور بر حمایت از تولید افزود: امکان ایجاد مجدد شرکتهای بزرگی همچون گروه ملی صنعتی فولاد ایران وجود ندارد؛ بنابراین باید برای ماندگاری از واحد تولیدی، همکاریهای بین بخشی بیشتری را شاهد باشیم.
در خوزستان ۲ هزار واحد تولیدی ایجاد شده که از این تعداد ۴۰۰ واحد در حالت راکد و نیمه راکد قرار دارند.