پخش زنده
امروز: -
استاندار خوزستان: مدیران دستگاههای اجرایی، زمینه تشویق فعالان اقتصادی بخش خصوصی برای انجام سرمایه گذاری در مناطق محروم استان را فراهم کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان ، علی اکبر حسینی محراب چهارشنبه در نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خوزستان بیان کرد: نگاهی که انتظار میرود مدیران و مسئولان استان در مناطق محروم داشته باشند باید در زمینه ایجاد اشتغال و توسعه فعالیتهای فرهنگی و ورزشی باشد.
وی گفت: ایجاد اشتغال در مناطق محروم از سوی سرمایه گذاران نه تنها باعث کاهش بیکاری در این بخشها میشود بلکه در کاهش آسیبهای اجتماعی و جرائم بسیار اثر گذار است.
استاندار خوزستان بیان کرد: اعضای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان و دستگاههای مربوطه در حمایت و رفع مشکلات واحدهای تولیدی در استان و به ویژه در مناطق محروم خوزستان نهایت تلاش و پیگیری را داشته باشند.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان در ادامه این نشست بیان کرد: رویکرد ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خوزستان به اینگونه است که ابتدا جلسات کارشناسی برای واحدهای تولیدی دارای مشکل برگزار میشود و در نشست ستاد راهکار و راهحلهای رفع مشکلات واحد صنعتی تشکیل میگردد.
حمید رضا فلاح افزود: برگزاری جلسات ستاد تسهیل در شهرستانهای خوزستان آغاز شده که با این اقدام حجم رسیدگی به واحدهای صنعتی دارای مشکل در مرکز استان کاهش یافته و کار با سرعت بیشتری انجام میگیرد.
وی گفت: به عنوان مثال به تازگی جلسه ستاد تسهیل در شادگان برگزار شد و مشکلات ۱۴ واحد صنعتی بررسی گردید، همچنین جلسه ستاد تسهیل در ۲ شهرستان اندیمشک و دزفول نیز تشکیل شده که این روند تاثیر بسزایی در سرعت رسیدگی به مشکلات واحدهای تولیدی دارد.
مدیر کل صمت خوزستان با بیان اینکه هفته آینده مدیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ملی به استان سفر میکند افزود: برای حل مشکلات واحدهای صنعتی در استان باید از ظرفیت ستاد تسهیل ملی استفاده کرد، مسائلی از واحدهای تولیدی که دچار پیچیدگیهای حقوقی است باید با استفاده از ظرفیت ستاد تسهیل رفع نمود.
وی در ادامه این نشست با بیان اینکه فعالان اقتصادی در مناطق آزاد درخواست ثبت کالاهای وارداتی خود را دارند بیان کرد: این مناطق به دلیل اینکه خارج از سرزمین اصلی محاسبه میشوند باید کالاهای آنها در سامانه جامع تجارت ثبت شود که البته ساز و کار این فرآیند آماده است.
فلاح با اشاره به مهمترین موضوع در حوزه حمایت از واحدهای تولیدی افزود: راه اندازی واحدهای راکد و در تملک بانکها از موارد مهم و قابل توجه در بخش حمایت از تولید کنندگان در استان است و از دستگاههای مرتبط انتظار میرود در این مسیر همراهی و همکاری بیشتری را داشته باشند.
بانکها در ارائه فهرست واحدهای تولیدی تملک شده کوتاهی کردند
مسئول سازمان بسیج مهندسان صنعت و معدن استان خوزستان در ادامه این نشست افزود: خوزستان با داشتن ۷۶۰ واحد تولیدی در حالت راکد و نیمه راکد در ردیف استانهای با آمار بالای واحد تولیدی غیر فعال در کشور است.
نادر زاهدی نیا ادامه داد: به همین منظور ضروری است که ستاد تعیین تکلیف واحدهای راکد در کنار ستاد تسهیل ایجاد شود.
وی با بیان اینکه برخی صاحبان واحدهای راکد سالها است پیگیر راه اندازی مجدد واحد خود هستند افزود: برای تعیین تکلیف واحدهای تملیکی در بانکهای استان قرار بود که بانکها فهرستی از این واحدها را معرفی کند که متاسفانه در این امر کوتاهی کردند، این اقدام به منظور ایجاد راهکاری برای راه اندازی واحد تولیدی توسط صاحبان قبلی و یا واگذاری آن به شخص جدید است تا دوباره به چرخه تولید بازگردد.
زاهدی نیا با ابزار گلهمندی از این اجرایی نشدن برخی مصوبات ستاد تسهیل افزود: نیاز است یک ستاد جداگانه برای رسیدگی به مسائل صنایع پایین دست در استان ایجاد شود و جلسه جداگانهای برای پیگیری مصوبات ستاد تسهیل در استان تشکیل گردد.
بر اساس اعلام مدیر کل صمت خوزستان ۸۰ درصد مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خوزستان در سال گذشته انجام شده است.
در خوزستان ۲ هزار واحد تولیدی وجود دارد.