اولویت شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی، با توجه به شرایط کم آبی استان، نوسازی ۴۵۰ کیلومتر از شبکههای فرسوده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان در نشست خبری با اصحاب رسانه
دوستی با بیان اینکه ۲۵ درصد از آب مصرفی استان معادل ۲۵ میلیون متر مربع درحال شیرین سازی است افزود: ۴۰ درصد آب تولیدی شرب استان، بدون درآمد است که مربوط به هدررفت آب و انشعابات غیرمجاز است.
وی با اشاره به احتمال وجود حدود ۶ هزار انشعاب غیرمجاز آب در استان گفت: این ۶ هزار انشعاب، معادل ۱۳ میلیون متر مکعب آب برداشت میکنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با اشاره به اینکه ۲۴ درصد از آبدهی دشتها را در استان از دست داده ایم افزود: پیک مصرف آب در استان امسال ۳۸ درصد افزایش داشته که بیشترین مصرف در بحث مصارف خانگی و آبیاری فضای سبز است.
دوستی گفت: هم اکنون شهرستانهای بیرجند، طبس، نهبندان، قائنات و شهر ارین شهر دارای تنش آبی هستند و علاوه بر آن ۴۵۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان به صورت سیار آبرسانی میشوند که طبق برنامه، این تعداد روستا تا سال ۱۴۰۴ باید به شبکه آبرسانی متصل شوند.
سروری با اشاره به اینکه ۸۳ درصد ظرفیت مخازن سدهای استان خالی است افزود: هم اکنون از ۷۵ میلیون متر مکعب حجم سدهای استان، ۱۳ میلیون مترمکعب آب دارد و تنها در ۱۷ درصد مخازن سدهای استان آب ذخیره است.
وی گفت: براساس استانداردهای جهانی سالانه ۴۰ درصد حجم ورودی آب به سفرههای زیر زمینی را میتوانیم برداشت کنیم که هم اکنون در خراسان جنوبی به مرحله فوق بحران رسیدهایم، زیرا نه تنها ۱۰۰ درصد آب ورودی به سفرهها برداشت میشود بلکه در سال آبی گذشته ۱۲۰ میلیون متر مکعب اضافه برداشت نیز داشتیم.
عضو هیات مدیره شرکت آب منطقهای استان از فرونشست زمین در ۱۷ محدوده مطالعاتی خراسان جنوبی از جمله سرایان، سده، چاهک موسویه، طبس، مختاران، سهلآباد و خضری خبر داد.
سروری همچنین با اشاره به تصویب صرفه جویی ۱۷۶ میلیون مترمکعبی آب در سند سازگاری با کم آبی استان گفت: این مقدار صرفه جویی باید تا افق ۱۴۰۵، با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، شرکت آب منطقهای، شرکت آب و فاضلاب، اداره کل صمت و مدیریت فضای سبزحاصل شود.