گونه گياهی پسته وحشی يا همان بنه؛ در مناطق کوهستانی اطراف زاهدان با حمله جونده تشی در خطر خشک شدن قرار دارد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، رئیس اداره حفاظت وحمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: اخیرا از سوی ساکنان منطقه و همیاران طبیعت گزارشی مبنی بر ایجاد خسارت توسط جونده تشی به بنه زارها در منطقه پوده چاه از توابع چاه علی و منطقه گوربند زاهدان دریافت شد که این موضوع بررسی شد.
دیدا گفت: بررسی کارشناسان منابع طبیعی نشان داد که گونه جانوری تشی جهت تغذیه و دسترسی به آب و غذای مورد نیاز اقدام به جویدن آوندهای چوبی و آبکشی درختهای پسته وحشی کرده که این عمل باعث اختلال در آب رسانی و شیره دهی به برگ ها و شاخه ها و در نتیجه خشک شدن درختان شده است.
وی با اشاره به افزایش گونه جانوری تشی در منطقه گفت: عدم وجود پوشش علفی و منبع آبی در منطقه سبب شده تا این نوع جانور برای تغذیه خود از درختان پسته کوهی یا بنه که عشایر و روستاییان منطقه از آن کسب در آمد می کنند، استفاده کند.
رئیس اداره حفاظت وحمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت:هم اکنون 38 هزار هکتار از بنه زارهای وحشی استان به تشی الوده شده است که 3500 هکتار ان در مرحله بحرانی قرار دارند که برای دفع و کنترل این افت نیازمند اعتبار ویژه هستیم .
دیدا افزود: روستاییان و عشایر اطراف شهر زاهدان در هنگام رویش بنه اقدام به چیدن این محصول می کنند و سپس آنها را در بسته بندی های کوچک و بزرگ یا فله ای به فروش می رسانند.
تشی هندی که به زبان محلی سینکور نامیده می شود جانوری پستاندار با طول 70تا 90سانتی متر است که از گون خارپشتان است و طول هر خار ان 18 تا 35 سانتی متر است .