صبور گفت: با اینکه در بودجه ۱۴۰۲ برای طرح دارویار بودجه تخصیص یافت، اما یک ریال هم تا به الان واریزی نداشتند و این درحالیست که دست کم یک دوازدهم بودجه مصوب باید در ماههای اول واریز میشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بهمن صبور نائب رئیس انجمن داروسازان تهران در مصاحبه با برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفتگو درباره هشدار کارشناسان نسبت به مشکل کمبود دارو در نیمه دوم
وی افزود: وقتی نمایندگان مجلس در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی از افراد غیرمتخصص مشورت میگیرند و قانون گزاری میکنند وضعیت همین میشود.
نائب رئیس انجمن داروسازان تهران با بیان اینکه پروسه تأمین دارو یک پروسه ۶ تا ۸ ماهه است تصریح کرد: اگر قوانین به موقع ابلاغ و اجرا میشدند و همه متولیان به وظایف خود عمل میکردند ما الان با مشکلی مواجه نبودیم.
صبور یادآور شد: با وجود اینکه در بودجه ۱۴۰۲ برای طرح دارویار بودجه تخصیص یافت، اما یک ریال هم تا به الان واریزی نداشتند و این درحالیست که حدأقل یک دوازدهم بودجه مصوب باید در ماههای اول واریز میشد و متأسفانه سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی هم فقط تقصیرات را گردن هم میاندازند.
وی وضعیت فعلی حوزه دارو و تجهیزات پزشکی را ناشی از عملکرد ضعیف دستگاههای متولی و عدم اجرای به موقع قوانین دانست و تصریح کرد: ما از حرف زدنهای تکراری و جوابهای تکراری مسئولان خسته شدیم.
نائب رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: ما بارها به نمایندگان مجلس تذکر دادیم که این نوع سیاست گزاری در حوزه دارو اشتباه است، اما جدی نگرفتند و گفتند که شما تعارض منافع دارید الان سه ماه از تصویب بودجه گذشته، اما تقریباً ۸۰ درصد از بندهای تبصره ۱۷ هنوز اجرایی نشده است.
صبور، تعریف منابع پایدار برای تزریق بودجه دارویی را ضروری خواند و اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه، گمرک، سازمان غذا و دارو و دیگر ارگانهای ذیربط جزیرهای عمل میکنند و هیچ کدام هم حرف دیگری را قبول ندارند.
در ادامه، دکتر زهرا شیخی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: ما سال گذشته مکرر به متولیان امر سلامت و مسئولان وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی و گمرک مشکلات حوزه دارو را گوشزد کردیم.
وی افزود: طرح دارویار از همان ابتدا نگرانیهای عمدهای را برای ما ایجاد کرد، چون یک شبه و بدون هماهنگی با مجلس اعلام شد و بارها خود بنده به عنوان سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس متذکر شدم که این طرح شاید صرفاً روی کاغذ خوب نوشته شده، اما در عمل منابع مالی برای آن دیده نشده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: متأسفانه آئین نامه نحوه اجرای قوانین در دستگاههای متولی به گونهای دور زدن قانون است و در نهایت هم دود آن به چشم مردم میرود.
شیخی تصریح کرد: این کمبودهای دارویی و افزایش پرداختی از جیب مردم بی سابقه بوده و با تمام هشدارهای مکرر جدی گرفته نشده و به همین دلیل هم الان با چالشهای متعددی مواجهیم.
این نماینده مجلس گفت: هشدارهای جدی مجلس و نگرانی تولیدکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی و حتی داروخانهها نادیده گرفته شد و الان نگرانیها خودش را به شکل کمبود نشان میدهد.
وی از عملکرد سازمان برنامه و بودجه و گمرک در این حوزه انتقادکرد و افزود: بودجه دارو باید به موقع تخصیص داده شود و به موقع هم واریز شود تا بیماران دچار مشکل نشوند.
شیخی گفت: مسئله دارو شوخی بردار نیست و برای نتیجه گرفتن همه نمایندگان مجلس پیگیر موضوع هستند و امیدواریم تلاشهای ما هرچه سریعتر نتیجه دهد.