جلسه پدافند غیرعامل با موضوع بررسی راهکارها و چالشهای موجود وپیشگیری از تداوم بیماری تب مالت بیماری مشترک بین انسان ودام باحضور جمعی ازمتولیان و کارشناسان حوزه بهداشت و درمان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، مدیردامپزشکی استان در این جلسه با بیان اینکه وضعیت بیماری تب مالت دراستان نگران کننده است گفت: سازمان دامپزشکی براساس وظیفه قانونی خود کار واکسیناسیون دامها را انجام داده است. رجایی افزود: حدود ۱۴ هزار دام سبک خون گیری و موارد مثبت شناسایی شده است. وی تاکید کرد: پاستوریزه کردن شیر به خصوص درمناطق روستایی و فروشگاهای لبنیاتی که اقدام به توزیع شیر پاستوریزه می کنند از جمله راهکارهای پیشگیری از تب مالت است. رجایی بیان کرد: کشتارهای غیرمجاز، نبود سردخانه درکشتارگاها و خرید نکردن شیر از مراکز پاستوریزه و معتبر میتواند زنگ خطری برای شیوع این بیماری وسایربیماریهای انگلی باشد.
سرپرست حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هم دراین زمینه گفت: نخستین کارگروه پدافندغیرعامل باهدف جلوگیری از شیوع این بیماری در زمینه اجرایی، آموزشی، نظارتی، راهکار و مسائل مربوط به این بیماری مطرح و پیگیری شود. دکترپور صمد افزود: درسال ۱۴۰۰ از مجموع آزمایش ۱۷ هزار و ۷۰۷ نفر دراستان ۱۸۹ نفر به بیماری تب مالت مبتلا بودند که درسال ۱۴۰۱ با افزایش ۵ درصدی مواجه شده ایم. وی تعداد مبتلایان به تب مالت را ۲۲۷ نفر در سال جدید اعلام کرد و ادامه داد: این آمار نگران کننده است.