عشق به فرزند و مادری کردن مهری خداوندی است که زن برای ابراز آن نه تنها معطل مشوق نیست بلکه منتظر بهانه است.
زنانی که اهمیت "نقش مادر" را درک میکنند برای فرزندآوری به دنبال مشوق نیستند.
اگر مادر جایگاه خود را پیدا و مقام تربیتی خود را به خوبی درک کند و به این درک برسد که با مادر شدن به چه جایگاهی رسیده است، دیگر به دنبال این نخواهد بود که چه مشوقهایی برای فرزندآوری او وضع شده است.
زنان قدرت و توانمندی دارند تا انسانی را به نقطه اوج کمال خود برسانند؛ امام راحل (ره) میفرمایند: "زن انسانساز است؛ قرآن انسانساز است. " این تعبیر یعنی امام خمینی (ره) نقش تربیتی زنان را معادل قرآن دانستهاند.
نمونه بارز و زیبای فرزندپروری، حضرت فاطمه (س) است که از ۹ تا ۱۸ سالگی، پنج فرزند داشته و انسانهای والا را تربیت کرده است.
در قرآن برای کل مومنین آسیه و حضرت مریم الگو قرار داده شده است که نقش تربیتی حضرت مریم و آسیه را نشان میدهد. خداوند به حضرت مریم مقام مادری را عطا کرد که نشاندهنده نقش زن در اسلام و قرآن است.
ما نباید از مقام حضرت زهرا (س) غفلت کنیم. سرچشمه رقم خوردن همه اتفاقات زیبایی که در کربلا رخ داد، زندگی حضرت فاطمه (س) بود که به فرزندان خود درس چگونه زندگی کردن داده بود.
برای همه اتفاقاتی که در کربلا افتاد، مثالی در زندگانی حضرت فاطمه (س) وجود دارد؛ درب خانه حضرت زهرا (س) سوخته بود و خیمهها نیز در کربلا سوخت.
حضرت فاطمه در زمان شهادتشان، سیلی خوردند و فرزندانشان نیز در صحرای کربلا سیلی خوردند. این زن بزرگوار پسر ۶ ماهه خود را از دست داد تا درسی باشد برای اینکه فرزندش در روز عاشورا فرزند ۶ ماهه خود را در راه خدا بدهد.
حضرت فاطمه زهرا (س) رسم الخط مبارزه با ظالم را پشت درهای سوخته به فرزندان خود آموخت، زیرا هر اتفاقی برای حضرت زهرا پشت درهای سوخته افتاد، عیناً در کربلا تکرار شد و این مسئله نقش مهم تربیتی حضرت زهرا (س) را نشان میدهد.
الگوی مادرانی مانند مادر شهید قاسم سلیمانی حضرت زینب (س) و حضرت زهرا (س) و حضرت امالبنین است، مادر قاسمپرور، فرزندی شجاع مانند حضرت ابالفضل (ع) تربیت میکند.
اگرچه ما نمیتوانیم فرزندی در مقام برابر با حضرت ابالفضل داشته باشیم، اما وقتی تصویر زمان شهادت شهید حججی را میبینیم متوجه میشویم که مادران شهدا چه فرزندان شجاعی تربیت کردهاند.
مادر قاسمپرور از زندگی خود هدف دارد و هدفش این است که زن انسانساز است و بنابراین باید انسان تربیت کند.
نخستین شاخصه مادر قاسمپرور این است که ابزار نگاه مردان نیست و پاک است؛ دومین شاخصه این است که مادر، بصیرت دارد و میداند باید چه انسانی را برای چه زمانی تربیت کند.
مادران قاسمپرور میتوانند الگوی حضرت زهرا (س) را در جهان تبلیغ کنند. برخی در بحث ازدیاد جمعیت میگویند باید به کیفیت جمعیت توجه کنیم؛ با الگو گرفتن از شخصیتسازی حضرت زهرا (س) باید به کیفیت تربیت فرزند توجه کرد.
اگر مادر حاج قاسم نبود که شخصی مانند حاج قاسم را تربیت کند، داعش از بین نمیرفت؛ اگر مادر امام خمینی (ره) و مادر مقام معظم رهبری نبودند، صدای انقلاب اسلامی ایران در جهان شنیده نمیشد. اگر مادران شهدای هستهای نبودند، افرادی مانند این شهدا تربیت نمیشدند تا به میهن خدمت کنند.
زن در غرب ابزاری بیش نیست
بیشترین تجارت در جهان قبلا مواد مخدر بود و الان صنعت پورنوگرافی است؛ شعاری که این روزها برخی سر میدهند و میگویند "زن، زندگی، آزادی" یعنی زن باید برود در اسارت بدبختیای که غربیها برای زنان ایجاد کردهاند در حالی که همین کشورهای غربی به مشکلات حوزه زنان خود اذعان دارند و طبق آخرین آماری که احصا شده، سوئد و دانمارک دو کشوری هستند که زنان کشورشان حدود ۸۰ تا ۱۰۰ درصد آزار جنسی دیدهاند.
شعار زن، زندگی، آزادی، غیر از اسارت و بردگی برای زن چیزی نمیخواهد.
زن وقتی میتواند زندگی کند که مطهر باشد و آیه تطهیر و سوره کوثر را درک کند و برای تربیت فرزندانش تلاش کند.
اگر مادران شهیدپرور نبودند و شهدا مسیر را با خون خود روشن نمیکردند، ما نمیتوانستیم خوب زندگی کردن را به نسلهای آینده بیاموزیم.
نقش مهم زنان در تربیت فرزندان صالح
زنان ظرفیتهای مختلفی دارند و به برخی صفات الهی بسیار نزدیکند.
در کلام بزرگان دین، زن آیینه جمال الهی است، زیرا خداوند مهربان است؛ زنان نیز قدرت مهرورزی و مهربانی دارند.
خداوند، مربی است و به زنان نیز قدرت تربیت کردن عطا کرده است.
اینکه گفته میشود زنان باید نقش مادری خود را ایفا کنند به معنای حذف زن از زندگی اجتماعی نیست؛ زن باید در جامعه حضور داشته باشد، اما از خاطر نبرد که نخستین پتانسیلی که خداوند به او داده است، توان مادری کردن و مادر شدن است؛ چراغ خانهها، مادر است و اگر این چراغها روشن بماند جامعه نورانی میشود و مثل ستاره میدرخشد.
جامعهشناسان میگویند این خانه و خانواده است که جامعه را میسازد و اگر ساختار خانواده و خانه از بین برود، جامعه از بین میرود و این دقیقا چیزی است که دشمن برای ما میخواهد.
بیشتر بخوانید:پدر و مادر بودن لذت خاص خودش را دارد
کشورهای غربی برای مردم خودشان سیاستگذاری میکنند که اگر خانوادهای تعداد زیادی فرزند داشته باشد از آن حمایت شود، اما برای کشور ما چنین چیزی را نمیخواهند و مشخص است که میخواهند بنیان خانواده دچار اضمحلال شود.
منبع : تسنیم