چالش جدی کاهش جمعیت ناشی از تغییر سبک زندگی بخصوص فراگیرشدن فضای مجازی می باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، حجت الاسلام نصوری معاون فرهنگی بنیاد مهدویت کشور در گفتگوی ویژه خبری گفت: تفکر کاهش جمعیت ریشه در اندیشههای یهود دارد که با سازمان بین المللی سعی در پیاده سازی آن دارند.
او افزود: بحران جدی کاهش جمعیت ناشی از تغییر سبک زندگی بخصوص با فراگیر شدن فضای مجازی و رواج مدلهای مختلف زندگی فردی تشدید شده است.
حجت الاسلام نصوری ادامه داد: مشکلات اقتصادی از جمله تورم، مسکن و بیکاری از چالشهای جدی برای ازدواج جوانها میباشد.
فاطمی مدیرکل ثبت احوال استان مازندران در گفتگوی خبری: گفت: آمار ولادت در سال ۱۴۰۰، ۳۰ هزار و ۲۰۳ واقعه بوده است که این آمار در سال ۱۴۰۱ به ۲۸ هزار و ۵۵۰ واقعه رسیده است که کاهش ۵ درصدی ولادت را نشان میدهد.
او افزود: در دو ماهه ۱۴۰۱، ۴هزار و ۳۲ واقعه ولادت داشتیم و در دو ماهه ۱۴۰۲، ۴ هزار و ۲۱ واقعه ولادت ثبت شد.
بگفته فاطمی، نرخ ولادت به ازای هر هزار نفر در استان مازندران در سال ۵۵ به ۲۸/۷، در سال ۶۵ به ۲۷/۳، در سال ۷۵ به ۱۰/۹ رسید که این وضعیت تاکنون کاهشی مانده است و بحران زا خواهد بود.
دکتر غلامی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگوی ویژه خبری گفت ۴۸۰ هزار زوج در استان غربالگری شدند که از این میان ۱۱ هزار نفر نابارور شناسایی شدند و حدود ۲۰ درصد نیز به مراکز ناباروری مراجعه کردند و خوشبختانه ۱۵ درصد زایمان موفق داشتند.
خانم گران دبیر ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان مازندران هم در گفتگوی خبری گفت: این ستاد از خرداد سال گذشته در استان تشکیل شده و تلاش برای افزایش نسل و جوان شدن نیروی انسانی از مهمترین اهداف آن میباشد.
او با اشاره اینکه ریاست این ستاد بر عهده استاندار است و جلسات آن ماهانه تشکیل میشود افزود: یکی از اولویتهای اصلی این ستاد بحث واگذاری زمین و مسکن در جهت حمایت از خانواده است که به جد پیگیری آن هستیم.
بگفته گران، فرهنگ سازی و اقناع جمعیت برای فرزند آوری یکی دیگر از اولویوتهای این ستاد است.
او ادامه داد، همه دستگاهها وظایف مشخصی برای اجرای جوانی جمعیت و پیشگیری از بحران سالمندی دارند.