اگر هنوز از هوش مصنوعی (AI) نترسیدهاید، باید بدانید که به اعتقاد یک متخصص حوزه هوش مصنوعی، احتمال دارد که این فناوری بشریت را از بین ببرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از دیلی میل، «مکس تگمارک» فیزیکدان و متخصص هوش مصنوعی در موسسه فناوری ماساچوست پیشبینی عمیقاً نگرانکنندهای در مورد آینده ما انسانها در این سیاره ارائه کرده است.
به گفته این استاد دانشگاه، تاریخ نشان داده که باهوشترین گونههای زمین یعنی انسانها مسئول مرگ گونههای کوچکتر مانند «دودو» (Dodo) هستند. بنابراین، اگر زمانی هوش مصنوعی از انسانها باهوشتر شود، همان سرنوشت به راحتی در انتظار ما خواهد بود.
علاوه بر این، ما نمیدانیم که مرگ ما به دست هوش مصنوعی چه زمانی رخ خواهد داد، زیرا گونههایی با هوش کمتر، راهی برای دانستن ندارند.
پروفسور تگمارک در این باره میگوید: حدود نیمی از گونههای روی زمین قبلاً توسط ما انسانها نابود شدهاند. چیزی که ما اکنون در مورد آن هشدار میدهیم این است که اگر ما انسانها کنترل جامعه خود را به ماشینهایی که بسیار باهوشتر از ما هستند بسپاریم، ممکن است اوضاع به همان اندازه برای ما بد شود.
پروفسور تگمارک یکی از امضاکنندگان بیانیه تک جملهای است که این هفته منتشر شد و درباره خطر انقراض ناشی از هوش مصنوعی هشدار داد.
در این بیانیه آمده است: «کاهش خطر انقراض ناشی از هوش مصنوعی باید در کنار سایر خطرات اجتماعی مانند بیماریهای همه گیر و جنگ هستهای یک اولویت جهانی باشد.»
برخی از دانشمندان برتر جهان بر این باورند که در آیندهای نزدیک، میتوان از هوش مصنوعی برای ساخت سلاحهای خودگردان یا رباتهایی استفاده کرد که با یا بدون دخالت انسان میتوانند کشتار کنند.
اما حتی نرمافزار هوش مصنوعی به ظاهر بی خطر نیز میتواند تصمیماتی بگیرد که اگر این فناوری با دقت کافی برنامهریزی نشود، میتواند برای انسان کشنده باشد.
در سال ۲۰۱۸، پروفسور تگمارک هشدار داد که ممکن است انسانها روزی بَرده ماشینهای هوشمندی شوند که خودشان ایجاد میکنند.
او حتی در آن زمان ادعا کرد که برخی از همکارانش ممکن است از انقراض گونهها توسط هوش مصنوعی استقبال کنند و آنها را به عنوان فرزندان طبیعی ما در نظر بگیرند.
دیدگاه دیگر، نگهداشتن هوش مصنوعی تحت کنترل انسان مانند یک سگ است.
او در یک سخنرانی گفت: ممکن است ما انسانها به اندازه کافی باهوش نباشیم که بتوانیم این قدرت را کنترل کنیم.
همچنین جدای از هرگونه شک و تردید اخلاقی که ممکن است در مورد به بردگی گرفتن ذهنهای برتر داشته باشید، باید بیشتر نگران باشید که شاید اَبَرهوش از ما پیشی بگیرد. آنها میتوانند از هم جدا شوند و کنترل جهان را به دست بگیرند.
«ایلان ماسک» یکی از برجستهترین نامها و چهرهها در توسعه فناوریهاست و وقتی صحبت از قدرتهای هوش مصنوعی به میان میآید، بسیار صریح است.
در ماه مارس، ماسک و هزار نفر دیگر از رهبران فناوری خواستار توقف مسابقه خطرناک توسعه هوش مصنوعی شدند، زیرا آنها نگرانند که خطرات عمیق و اثرات «فاجعهبار» برای جامعه و بشریت داشته باشد.
ماسک مدتهاست که از ترس خود مبنی بر اینکه فناوری آنقدر پیشرفته میشود که دیگر نیازی به دخالت انسان نباشد، ابراز نگرانی کرده است.
او قبلاً هوش مصنوعی را «خطرناکتر از سلاحهای هستهای» خوانده بود.