چین در عرضه مدلهای زبانی هوش مصنوعی از آمریکا پیشی گرفت
همزمان با سفر ایلان ماسک به پکن در بحبوحه رونق هوش مصنوعی، چین تلاشهای خود را برای عرضه مدلهای بزرگ این فناوری افزایش داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از
اینترستینگ انجینرینگ، سازمانهای چینی تلاشهای خود را برای پیشرفت الگوریتمهای هوش مصنوعی (AI) و راهاندازی ۷۹ مدل زبان بزرگ (LLM) در سه سال گذشته افزایش دادهاند.
بر اساس گزارش موسسات تحقیقاتی وزارت علوم و فناوری چین، توسعه LLMها در چین که بر روی حجم عظیمی از دادههای متنی با استفاده از تکنیکهای یادگیری عمیق آموزش میبینند، در سال ۲۰۲۰ سرعت گرفت.
در سال ۲۰۲۰ دو مدل زبان بزرگ (LLM) توسط سازمانهای چینی و ۱۱ مدل در آمریکا منتشر شد و در سال بعد آن، هر دو کشور ۳۰ LLM منتشر کردند.
سازمانهای آمریکایی ۳۷ LLM را در سال ۲۰۲۲ منتشر کردند که کمی بیشتر از چین با انتشار ۲۸ LLM است. با این حال، در سال ۲۰۲۳، چین با ۱۹ LLM از آمریکا با ۱۸ مورد پیشی گرفته است.
در خلاصه این گزارش آمده است: چین و آمریکا با اختلاف زیادی در توزیع مدلهای زبان بزرگِ منتشرشده در سراسر جهان پیشتاز هستند و بیش از ۸۰ درصد از کل تولید جهانی را تشکیل میدهند.
کنترلهای صادراتی از آمریکا، چالشهای مهمی را برای صنعت هوش مصنوعی چین ایجاد میکند و دسترسی به نیمهرساناهای مورد نیاز برای آموزش LLM و سایر وظایف محاسباتی پیشرفته را محدود میکند.
با وجود این موانع، غولهای فناوری در چین از جمله علیبابا، سنستایم و بایدو، با وجود چالشها توانستهاند مانند «چت جی پی تی» شرکت OpenAI، چتباتهای مخصوص خود را توسعه دهند که توسط هوش مصنوعی مولد و LLMها فعال میشود.