پزشکان یکقدم به ساخت نشانگر زیستی خطر نزدیکتر شدند که به شناسایی وپیشگیری از سندرم انسداد سینوسی (SOS) در برخی از بیماران پیوند سلولهای بنیادی کودکان، کمک میکند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی از وبگاه مرکز سرطان هالینگز ؛ پزشکان یکقدم به ساخت نشانگر زیستی خطر نزدیکتر شدند که به شناسایی برخی از بیماران پیوند سلولهای بنیادی کودکان، که احتمال ابتلا به عارضه جانبی بالقوه به نام سندرم انسداد سینوسی (SOS) دارند؛ کمک می کند.
داروی دفیبروتاید (defibrotide) برای درمان سندرم انسدادی سینوسی تأیید شده است.
گروه تحقیقاتی paczesny امیدوار است در ادامه تحقیقات انجام شده بر روی نشانگرهای زیستی، سازندگان داروی دفیبروتاید را تشویق کند تا یک آزمایش بالینی چندمرکزی طراحی شود. هدف از این مطالعه بررسی لزوم استفاده از داروی دفیبروتاید قبل از شروع علائم، برای بیمارانی است که آزمایش آنها برای نشانگرهای زیستی مثبت است.
در این مطالعه که در چهار مرکز پزشکی دانشگاهی در سراسر آمریکا انجام شد، محققان بررسی کردند که نشانگرهای زیستی به طور بالقوه در چه نقطهای شروع به نشاندادن سطوح غیرعادی میکنند.
این گروه، پلاسمای ۸۰ بیمار را در دو مقطع زمانی سه روز پس از پیوند سلولهای بنیادی و هفت روز پس از پیوند سلولهای بنیادی آزمایش کردند. سندرم انسدادی سینوسی معمولاً یک ماه پس از پیوند اتفاق میافتد، به همین دلیل این دو نقطه زمانی به پزشکان فرصت کافی برای عمل میدهد.
در واقع، طبق نتایج بهدستآمده محققان دریافتند که اندازهگیری این نشانگرهای زیستی در روز سوم پس از انتقال سلولهای خونساز نشان داده است که کدام بیماران دچار این سندرم خواهند شد. این تحقیق موجب جلوگیری از عارضه جانبی در پیوند های سلولی و در نتیجه افزایش درصد موفقیت پیوند خواهد شد.