گروه زیست محیطی "صلح سبز" (Greenpeace) هشدار داد پلاستیکهای بازیافتی میتوانند بیشتر مسمومیت ایجاد کنند.
این گروه مجموعهای پژوهشها درباره پلاستیکهای بازیافتی را بررسی و گزارش کرده است که براساس آن، این پلاستیکهای بازیافتی، بیشتر مسمومیت ایجاد میکنند. این گروه هشدار داد بازیافت پلاستیک موجب میشود ذرات پلاستیک رها و وارد محیط زیست شود.
بر اساس گزارشهای منتشر شده در انگلیس احتمال میرود در نشستی بین المللی، نمایندگان کشورها نخستین بار، به توافقی به منظور به سامان رساندن زبالههای پلاستیکی دست یابند. گاردین نوشت پارسال نمایندگان ۱۷۳ کشور جهان توافق کردند راه حلی قانونی برای پلاستیک، از تولید تا تبدیل به زباله، پیدا کنند و برای این منظور، دو سال زمان معین کردند.
هفته آینده قرار است نمایندگان شماری از کشورهای جهان در شهر پاریس گرد هم آیند که منتقدان میگویند این کشورها، نمایندگان جوامع در کشورهای در حال توسعه و زباله جمع کنها را دعوت نکرده اند در حالی که این جوامع، بیش از دیگران از زبالههای پلاستیکی آسیب میبینند. گاردین نوشت بدون شرکت این افراد، ممکن است فقط منافع شرکتها منظور شود و صنعت پلاستیک، از این موضوع سوء استفاده کند.
گاردین نوشت گراهام فوربز (Graham Forbes)، مدیر گروه صلح سبز آمریکا میگوید:" صنعت پلاستیک، شامل شرکتهای سوختهای فسیلی، پتروشیمیایی و شرکتهای مصرف کننده پلاستیک، تلاش میکنند تا کماکان بازیافت پلاستیک را راه حلی برای بحران آلودگی زبالههای پلاستیکی نشان دهند. " وی میافزاید "، اما در واقع، با بازیافت پلاستکی، سم این مواد بیشتر میشود. تنها راه برای خلاصی از شر پلاستیک، کاهش چشمگیر تولید پلاستیک است. "
بر اساس گزارش گروه "صلح سبز" از دهه ۱۹۵۰ میلادی، حدود ۸ میلیارد تن پلاستیک در جهان تولید شده است که فقط بخش اندکی (۹ درصد) از این میزان پلاستیک، بازیافت شده است، اما همین میزان نیز ذرات پلاستیک تولید میکنند که برای سلامت انسان، جانداران و محیط زیست، بسیار سمی است. براساس این گزارش، پلاستیکهای بازیافتی، دارای مواد سمی و آلایندههای محیط زیست از قبیل دی اکسین کلرین و بنزن است.
زبالههای پلاستیکی به منظور بازیافت، معمولا از کشورهای ثروتمند به فقیرترین کشورهای جهان صادر میشوند و فقرای جهان، بیشترین آسیب را میبینند.
دکتر ترزه کارلسون (Therese Karlsson)، مشاور علمی "شبکه بین المللی ریشه کنی آلاینده ها" (International Pollutants Elimination Network) میگوید" پلاستیکها از مواد سمی شیمیایی ساخته میشوند و با بازیافت پلاستیک، این مواد از بین نمیروند. علم به روشنی نشان میدهد بازیافت پلاستیک، اقدامی مسمومیت زاست که سلامت انسان و محیط زیست را تهدید میکند. " وی میافزاید: "با بازیافت پلاستیک، بدن انسان، محیط زیست و هوا، آلوده میشود و ما نباید مواد پلاستیکی را که حاوی سموم شیمیایی اند، بازیافت کنیم. راه حل واقعی به بحران پلاستیک، باید به صورت جهانی بررسی و مواد شیمیایی در پلاستیکها مورد توجه قرار گیرد و تولید محصولات پلاستیکی، به صورت چشمگیر کاهش یابد. "
گروه "صلح سبز" هشدار میدهد تولید پلاستیک در جهان تا سال ۲۰۶۰ میلادی، سه برابر خواهد شد و به عنوان نخستین گام برای کاهش زبالههای پلاستیکی، تولید کنندگان پلاستیک باید از میزان تولید خود کم کنند. همچنین باید از محصولات پلاستیکی موجود، بارها استفاده کرد و با استفاده از فناوریهای نوین، به جای روشهای سادهای همچون سوزاندن زبالههای پلاستیکی یا دفن کردن آنها در زمین، فکری برای زبالههای پلاستیکی کرد.