پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران از ساخت نخستین ترانزیستور چوبی جهان خبر دادند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پایگاه اینترنتی تکنولوژی، محققان دانشگاه لینکوپینگ سوئد و موسسه سلطنتی فناوری کی تی اچ، اولین ترانزیستور چوبی را در جهان ساخته اند و این ابتکار راه را برای توسعه بیشتر چوب در برق و الکترونیک و صنایع هموار میکند. میتوان از دستاورد جدید برای کنترل نیروگاههای الکترونیکی که تقریباً صد سال پیش اختراع شدند بهره برد. این دستاورد جدید توسط برخی به عنوان یک اختراع برای بشریت در نظر گرفته میشود. گفته میشود این اختراع به اندازه تلفن، لامپ یا دوچرخه مهم است.
امروزه، ترانزیستورها جزء حیاتی در دستگاههای الکترونیکی مدرن هستند و یک ترانزیستور در مقیاس نانو جریانی را که از آن عبور میکند تنظیم میکند و همچنین میتواند به عنوان یک تعویض قدرت عمل کند.
ترانزیستور چوبی کند و حجیم است، اما کار میکند و پتانسیل توسعه بسیار زیادی دارد. در آزمایشهای قبلی، ترانزیستورهای ساخته شده از چوب تنها قادر به تنظیم حمل یون بودند و هنگامی که یونها تمام میشوند، ترانزیستور از کار میافتد. اما ترانزیستور توسعه یافته توسط محققان لینکوپینگ میتواند به طور مداوم کار کند و جریان برق را بدون خرابی تنظیم میکند. محققان از چوب بالسا برای ساخت ترانزیستور خود استفاده کردند. آنها به چوبی نیاز داشتند که ساختاری یکنواخت داشته باشد. آنها لیگنین را حذف کردند و فقط الیاف سلولزی بلند با کانالهایی که لیگنین در آن قرار داشت باقی ماندند. سپس این کانالها با یک پلاستیک رسانا یا پلیمر در یک ماده چوبی رسانای الکتریکی پر شدند.
محققان میگویند این ترانزیستور قادر است برای تنظیم جریان الکتریکی و ارائه عملکرد پیوسته در سطح خروجی به کار رود. همچنین میتواند برق را خاموش و روشن کند، البته با تأخیر خاصی - سوئیچ کردن خاموش شدن حدود یک ثانیه و روشن شدن حدود پنج ثانیه طول کشید. کاربردهای احتمالی این اختراع میتواند استفاده از آن برای تنظیم نیروگاههای الکترونیکی باشد.
یکی از مزیتهای کانال ترانزیستوری بسیار بزرگ چوبی این است که به طور بالقوه میتواند جریان بالاتری نسبت به ترانزیستورهای معمولی تحمل کند، لذا میتواند برای برنامههای کاربردی آینده مهم باشد. این یک تحقیق اساسی است و نشان میدهد که امکان پذیر است و آنها امیدوارند که الهام بخش اختراعات بیشتری باشد، تحقیقاتی که میتواند در آینده به کاربردهایی منجر شود.