بیش از ۷۰ درصد افراد مبتلا به آسم دچار اختلال ریفلاکس اسید معده هستند که باعث میشود آسم به راحتی کنترل نشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، کارشناس ارشد تغذیه گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: کاهش وزن یکی از راههای رفع این اختلال و آسم است، پرهیز از مصرف غذاهای تند، کافئین، غذاهای اسیدی، شکلات، الکل و غذاهایی که موجب تشدید نشانههای ریفلاکس اسید معده میشود، نیز از دیگر راه کارهای موثر است.
آمنه مصیبی دهکردی ادامه داد: محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و کاهش حجم وعده غذایی نیز از راهکارهای موثر در کاهش این اختلال است.
بیماران مبتلا به آسم بیشتر در معرض پوکی استخوان
وی با اشاره به اینکه در خصوص محدودیت مصرف لبنیات و افزایش شیوع آسم گزارشی منتشر نشده است گفت: از آنجایی که بیماران مبتلا به آسم از کورتون به صورت استنشاقی یا اشکال دیگر دارویی استفاده میکنند بیشتر در معرض پوکی استخوان قرار دارند بنابراین باید لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی خود داشته باشند و مصرف نمک و مواد غذایی غنی از نمک و کلسترول و چربی دریافتی رژیم خود را کاهش دهند.
کارشناس ارشد بهداشت خوزستان تاکید کرد: قبل از ایجاد هر گونه تغییر در عادات غذایی، حتما با متخصص تغذیه مشاوره داشته باشید.
وی با تاکید بر اینکه رژیم غذایی خاصی برای درمان حمله حاد آسم وجود ندارد اضافه کرد: افرادی که ویتامین C، بتا کاروتن (پیش ساز ویتامین A)، منیزیم و امگا سه بیشتری مصرف میکنند، کمتر در معرض آسم قرار دارند، به نظر میرسد رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدانها و چربیهای تک غیر اشباع (برای مثال دریافت بیشتر میوه ها، سبزیها و روغن زیتون) اثر محافظتی بر آسم دوران کودکی داشته باشد.
سولفیت مواد غذایی تشدید کننده علائم آسم
مصیبی دهکردی در خصوص حساسیتهای غذایی اظهار داشت: برای مثال عدم تحمل به لاکتوز در برخی افراد حساسیت محسوب نمیشود، اما علائم آسم را تشدید میکند، همچنین مصرف مواد غذایی از جمله انواع فلفل، زعفران، کرفس، انگور و خربزه که تنگی نفس کودک را تشدید میکند باید از برنامه غذایی حذف شود.
کارشناس ارشد بهداشت خوزستان ادامه داد: سولفیت در برخی غذاها همچون میوههای خشک، میگو، آبمیوههای اسیدی، نوشابههای کولا و بسیاری از غذاهای فرآوری شده منجر به تشدید علائم آسم میشود.
بر اساس این گزارش در بیماری آسم راههای تنفسی شما تنگ و متورم شده و بیش از اندازه مخاط تولید میکند. این موضوع سبب به وجود آمدن مشکلات تنفسی، سرفه، تنفس صدا دار و تنگی نفس خواهد شد.
برای بعضی از افراد آسم مشکل کوچکی است، اما برای بعضی دیگر مشکل بزرگی محسوب میشود که با فعالیتهای روزمره تداخل پیدا میکند و ممکن است به حملات آسم منجر شود.