دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه کشور گفت: خلیج فارس به دلیل قطب تجارت جهانی و پل ارتباطی ۳ قاره آسیا، آفریقا و اروپا از گذشتههای دور اهمیت داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، دکتر مجتبی فردوسی پور دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه کشور هم در نشست تاب آوری خلیج فارس در پرتو تحولات جدید،در دانشگاه شیراز با بیان این که خلیج فارس به دلیل قطب تجارت جهانی و پل ارتباطی ۳ قاره آسیا، آفریقا و اروپاست، از گذشتههای دور حائز اهمیت بوده است گفت: بعد از کشف نفت اهمیت خلیج فارس صد چندان شده به طوری که اکنون حجم روزانه تجارت انرژی در خلیج فارس بین ۱۴ تا ۱۵ میلیون بشکه نفت در روز است که تعاملات تجاری و توسعه و گسترش منطقهای را در پی دارد.
فردوسی پور، به توافقات بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عربی منطقه از جمله کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس هم اشاره کرد و بیان داشت: این توافقات سبب کاسته شدن تنشهای منطقهای شد و به دلیل عطف توجه دولت سیزدهم به توسعه مناسبات همسایگی به سمت منطقه گرایی سوق پیدا کنیم.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران هم در این نشست به اهمیت سواحل دریایی کشور به ویژه خلیج فارس و سواحل مکران و توان دریایی نظام مقدس جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: نیروهای دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خلیج فارس، دریای عمان، دریای آزاد و دریای خزر فعال و در ایجاد امنیت سواحل کوشا هستند به گونه ای که تعداد زیادی کشتی دزدان دریایی را به دام انداختند و از دست درازی بیگانگان جلوگیری کردند.
امیردریادار حبیب الله سیاری به تحول در رشد اقتصادی کشور و توسعه و پیشرفت آن با استفاده از منابع و منافع دریا اشاره کرد و گفت: با استفاده از منافع دریایی کشور میتوان بسیاری از مشکلات کشور مانند تامین نیازمندی آب، منابع غذایی، انرژی، گردشگری و حمل و نقل دریایی در دریاها را رفع کرد.
سیدجواد صالحی رئیس مرکز مطالعات راهبردی خلیج فارس دانشگاه شیراز هم گفت: نشست روز ملی خلیج فارس به میزبانی دانشگاه شیراز و به مناسبت روز ملی خلیج فارس با هدف منتفی شدن تحریف در جعل عنوان خلیج فارس برگزار شد.
صالحی گفت: مطالب مطرح شده در این نشست در قالب کتاب چاپ خواهد شد و در اختیار علاقمندان و دانشجویان قرار میگیرد.