پخش زنده
امروز: -
نخستین نشست کارگروه ارتباط دانشگاه با صنعت و معدن بهمیزبانی مدیریت امور فناوری و طرحهای کاربردی دانشگاه شیراز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس،رئیس دانشگاه شیراز در این گفت: اگر ما بخواهیم بهمعنای واقعی ارتباط دانشگاه با صنعت و معدن شکل بگیرد، مستلزم این هست که یک رویکرد و نگاه ویژه در صنعت و یک نگاه و رویکرد ویژه در دانشگاه شکل بگیرد.
دکتر محمد مؤذنی، افزود: در حوزۀ صنعت باید اربابان صنعت و صاحبان صنایع بزرگ به این باور برسند که میتوانند از آنچه هستند بهتر باشند. این بهترشدن میتواند در زمینههای کاهش هزینهها، افزایش کیفیت محصولات، افزایش بهرهوری، بهدست آوردن استانداردهای بینالمللی یا ابداع و نوآوری و ورود به عرصههای جدید در حوزۀ تولید باشد.
او افزود: در دانشگاه هم اساتید و پژوهشگران، باید به این جمعبندی برسند که جامعه و صنعت از آنها انتظار حل مسئله دارد. تحقق آن باور در صنعت و این نگاه در دانشگاه میتواند نقطۀ اتصال این دو به یکدیگر باشد.
رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه این نخستینبار است که بهطور رسمی کارگروه ارتباط دانشگاه با صنعت و معدن شکل میگیرد، اظهار کرد: امیدواریم با برگزاری هدفمند و منظم جلسات این کارگروه، بستر جدیدی برای ارتباط هرچه بیشتر و بهتر دانشگاه با صنعت و معدن ایجاد شود و نتایج ارزشمندی از این همکاری حاصل به دست آید.
وی با اشاره به سخن متولیان و صاحب نظران حوزه معدن کشور که حدود ۷درصد ذخایر معدنی جهان در کشور ما قرار دارد، درحالیکه کشور ما، یکدرصد از جمعیت جهان را شامل میشود، بیان کرد: این موضوع بیانگر آن است که ما از این نعمت بزرگ خدادادی تاکنون بهخوبی استفاده نکردهایم. مطمئنا استفاده درست، علمی و بهینه از این ظرفیت عظیم خدادادی در سایه همکاری دانشگاه و صنعت میتواند کمک بزرگی برای اقتصاد کشور باشد.
دکتر مهدی اسکروچی، مدیر امور فناوری و طرحهای کاربردی دانشگاه شیراز هم گفت: سالانه بیش از ۱۴۰۰پایاننامۀ کارشناسی ارشد و رسالۀ دکتری در دانشگاه شیراز دفاع میشود، اما متأسفانه تنها ۱۰ درصد این پروژهها تقاضامحور و براساس نیازهای داخلی است که علت این موضوع هم این است که عناوین پایاننامهها براساس نیازهای بینالمللی تعریف میشود و البته دلیل این قضیه هم، انتشار مقالههایی است که از این پایاننامهها باید در نشریات بینالمللی چاپ شود.
وی اظهار کرد: به همین دلیل دانشگاه شیراز جامعهمحوری را جزء برنامههای راهبردی خودش قرار داده تا مرجع حل مشکلات جامعه باشد و یکی از اهداف ما در تحقق این موضوع، هدایتکردن و جهتدادن پژوهشهای دانشگاهی به سمت نیازهای استان است.
مدیر امور فناوری و طرحهای کاربردی دانشگاه شیراز گفت: ما معتقدیم قانون جهش تولید دانشبنیان هم این بستر را فراهم کرده و به تحقق این هدف کمک میکند که به جای پرداختن به پژوهشهای قدیمی بینالمللی (از نظر رویکردی) به سمت پژوهشهای تقاضامحور برویم.
د کتر محمدهادی صادقی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز نیز در این مراسم، از برگزاری این نشست در زمینۀ هماندیشی و افزایش همکاریهای دانشگاه و صنعت ابراز امیدواری کرد و گفت: فرصت و زمینۀ خوبی در چارچوب و موازین قانونی فراهم شده که دانشگاه بهعنوان پشتوانۀ علمی فعالیتهای صنعتی و اقتصادی به خدمت گرفته شود و بدینترتیب بتوانیم به کمک یکدیگر شرایط نهچندان مطلوب ارزیابیشدۀ استان را ارتقاء دهیم.
وی افزود: پیش از این، بارها بر ضرورت ارتباط تنگاتنگ دانشگاه و صنعت تأکید شده و دانشگاه هم آمادگی خود را برای این همکاریها اعلام کرده است؛ اما این کارگروه باهدف سازماندهی، سیاست گذاری و مدیریت کلان این تعامل تشکیل شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه شیراز گفت: در این کارگروه از یک نگاه کلانتر به مسائل استان توجه خواهد شد و دانشگاه با بهرهمندی از نگاه اربابان صنعت و صاحبان صنایع و ذینفعان، سیاستهای لازم را درجهت اثربخشی شکل میبخشد و ظرفیتهای خود را هم در همین راستا ارتقاء میدهد؛ بهعبارتی دیگر، دانشگاه شیراز اگرچه یک دانشگاه ملی است، اما اولویت خود را در خدمترسانی به استان قرار داده است. به همین دلیل هم انتظار دارد، تمام عاملان حوزۀ صنعت و سیاست و تولید، دانشگاه را بهعنوان پشتوانهای برای سیاستگذاریها تلقی کنند.
در ادامۀ این نشست، دیگر مسؤولان دانشگاه و نمایندگان اجرایی و صنایع استان به بیان دیدگاههای خود و ارائه پیشنهادات پرداختند.